De laars die iedereen deze herfst in huis moet hebben

Haal de Thigh Master maar uit de kast, want als er één trend is die in het najaarsseizoen van zich laat spreken, dan is het wel de kniehoge laars. Schoenenkenner Cynthia Nieuwendijk zet de do’s en dont’s van de nieuwe over the knee boots op een rij.

Dit najaar geldt: weg met de broek en aan met de kniehoge laarzen! Het is alweer een tijdje geleden dat deze laars hot was. Denk maar even terug aan Julia Roberts in Pretty Woman en Michelle Pfeiffer in Catwoman. Of zelfs aan Diana Rigg in The Avengers en Mary Quant in de jaren zestig. Je kunt er hoe dan ook niet omheen: de kniehoge laars is dé must-have voor de herfst en winter van 2009.

Gelukkig is de over the knee boot er tegenwoordig in veel verschillende hakhoogtes en stijlen – van chic en sexy tot outdoor en sporty. Stella McCartney heeft laarzen van nep-nappaleer die op leggings lijken, Vivienne Westwood combineert de laars met het minijurkje en Prada ging voor de laars bij de wollen shorts. Natuurlijk zijn de slanke hoge laarzen ook perfect bij een skinny jeans.

Om de sex appeal van de laars wat af te remmen, kies je voor een brede, lage hak in combinatie met een dikke panty. Bij een lang gebreid vest staan laarzen in suède of mat leer helemaal luxe. Mocht je bang zijn voor een Pretty Woman look, draag de laarzen dan vooral niet in combinatie met leren rokjes, visnetpanty’s of transparante tops.

Mijn tip is om de outfit qua kleur in ieder geval te laten matchen met de kleur van de laars. En als je wat dikkere benen hebt, laat dan je jurkje, vest of gebreide tuniek tot aan (of zelfs net op) de laars vallen. Daar kan geen Thigh Master tegenop!

Op de foto: Laarzen van Topshop, Chloé, Bullboxer, Scapino, Zanotti (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:Best Basic Boot
Lees ook:Paars is dé winterkleur voor een fashion statement
Lees ook:Show some hardware!
Lees ook:De Western laars in een modieus jasje
Lees ook:Jimmy Choo voor H&M: in ieder geval een kniehoge laars

1 Reacties // Reageer

One thought on “De laars die iedereen deze herfst in huis moet hebben

  1. glovely

    alsjeblieft geen brede lage hak. en ook niet maar nét over de knie. de grap is juist dat de laarzen tot tenminste halverwege de dij rijken en bijna elke designer had in z’n pret-a-porter presentatie voor dit najaar een paar fikse palen eronder zitten. De foto hier toont een waterig aftreksel van wat de trend zou moeten zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>