Het leed dat waterschoenen heet

Waterschoentjes, ik gruwel ervan! Ze staan zo NIET charmant onder je allernieuwste sexy inie-minie bikini. Maar toch, soms moet je er aan geloven…je wilt tenslotte niet je poezelige voetjes verwonden. Ook ik moest vorig jaar op waterschoenenjacht. We gingen namelijk met 5 vriendinnen een weekje op vakantie naar Kroatië. Helaas hebben ze daar nog nooit van zandstranden gehoord, en ook zee-egels vinden het heerlijk vertoeven in de Kroatische zee. Dus waterschoentjes waren een MUST, ik kon er niet omheen….

 

 

 

Schoenen, ik ben er dol op! Dus grijp ik ook iedere kans om weer een nieuw paar te kunnen kopen. En geloof mij, er is altijd wel een goede reden te verzinnen… Maar toen ik hoorde dat ik waterschoentjes nodig had in Kroatië, ging ik niet erg enthousiast op jacht. Ik kreeg nog net geen nachtmerries van plastic witte waterschoenen en retro sandalen. Ik moest en zou 'hippe' waterschoenen hebben die ook nog eens verplicht moesten matchen bij mijn nieuwe bruin/gouden bikini.

Onbegonnen werk dacht ik, tot dat ik in Frankrijk een paar uber trendy schoentjes tegen het lijf liep. Gouden ballerina's met glitters, sleehakje en peeptoes. Jaaa voor in het water!!! Wat was ik blij…ik had ze gevonden! Trots liet ik ze aan mijn vriendinnen zien, die mij vervolgens vierkant uitlachten. "Heb je haar ook weer hoor, die modetrut'. Anyway, ik was er blij mee en liep tenminste fashionable over het Kroatische strand.

Maar helaas, die blijdschap duurde niet lang. Eenmaal in het water verloor ik mijn schoentjes namelijk direct. Tja, wat wil je ook met stylisch verantwoorde waterschoenen in de vorm van ballerina's. Die blijven echt niet zitten! Met pijn in mijn modehartje heb ik toen toch maar het verstandige besluit genomen om een paar afgrijselijke niet flatterende witte plastic waterschoenen te kopen in de plaatselijke supermarkt. Ik wilde natuurlijk mijn voeten niet verwonden want ik moest s'avonds wel weer op mijn killerheels uit kunnen. Dilemma's…je komt ze als fashionjunk continu tegen.

Toch is er nog hoop!!! Want volgens mij heb ik dit jaar wél de perfecte waterschoenen gevonden. Het Braziliaanse merk Melissa heeft namelijk waterschoenen ontworpen in de vorm van pumps en fletjes mét enkelbandje. Ze blijven dus gegarandeerd zitten. Of ze ook fijn lopen? Ach, voor een beetje geoefend hakkendraagster is er vast geen kunst aan.

 

 

 

Lees ook:Over-knee laarzen: ja of nee?
Lees ook:Column: Prada sokjes
Lees ook:Vakantiestress
Lees ook:Karin Swerink over de Glamour Stiletto Run
Lees ook:Sporten? Koop liever een paar nieuwe schoenen. Net zo gezond!

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Het leed dat waterschoenen heet

 1. Wendy

  ehhh een beetje overdreven of niet ??
  als ik ga zwemmen doe ik echt geen waterschoentjes met een hak aan hoor, dan breek je je enkel alsnog in dat zand onderwater. Ze zijn er ook niet om er mooi uit te zien …

    /   Reply  / 
 2. Menno

  ik vind waterschoentje wel leuk aan je voetjes hoor, maar voor nog meer leuke hippe
  waterschoen kijk dan eens op http://www.plasticmania.com
  Ze hebben ook leuke platte schoentje zoals
  de Melissa Aranha1979 of de Aranha betty boop.

    /   Reply  / 
 3. essie

  idd leuke waterschoentjes,

  maar zijn deze ook in nederland te verkrijgen? zoja, waar dan? ik ga dit jaar op vakantie en ben op waterschoentjesjacht..

    /   Reply  / 
 4. Menno

  Nee, helaas heb ik ze nog niet in nedeland kunnen vinden. vorig jaar heb ik zelf 3 paar waterschoentjes uit Brazilie laten komen. Dit ging best goed moet ik zeggen, maarja ze zijn niet erg goedkoop voor een plastic sandaaltje. als je nog meer waterschoen wilt zien kijk dan ook eens op http://members.tripod.com/~imogiri/jellies.html

  groetjes Menno

    /   Reply  / 
 5. Elle

  Ik vind die wel mooi hoor ! :)
  x

    /   Reply  / 
 6. Menno

  Welke vind je nooi dan???

    /   Reply  / 
 7. Jeroen

  Ik vind gewone plastiek waterschoentjes harstikke cool!!! Ik loop er graag mee.

  Groetjes Jeroen

    /   Reply  / 
 8. Jeroen

  Ik vind gewone plastiek waterschoentjes harstikke cool!!! Ik loop er graag mee.

  Groetjes Jeroen

    /   Reply  / 
 9. Greetje

  Ja, noem het overdreven, maar ik loop tegen hetzelfde dillema aan. Ik ga over een maandje naar Egypte, en heb vernomen dat waterschoenen een must daar zijn.. Zij het niet dat ik ze echt onflatieus en onvrouwelijk vind (lees: lomp). Dat wordt dus ook een hele speurtocht ;)

  Die waterschoentjes van Melissa vind ik wel erg leuk, maar de prijzen zijn nogal aan de hoge kant. Aangezien de vakantie ook redelijk veel gekost heb, en ik er ook nog leuke dingen wil gaan doen ben ik bang dat het toch goedkope (wegwerp) waterschoentjes worden.

    /   Reply  / 
 10. Lois

  Ja die waterschoentjes zijn zo lomp en lelijk die van Mellisa zijn echt heel mooi!!!

    /   Reply  / 
 11. Lisa

  Waaar kan je die kopen?

    /   Reply  / 
 12. Joppe

  LELIJK!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>