Vakantiestress

Ken je het spelletje ‘ Ik ga op vakantie en neem mee…' nog? Vroeger in de auto op weg naar Frankrijk was ik er altijd heel erg goed in, maar nu 10 jaar later zit ik met mijn handen in het haar. Wat neem ik $%*! allemaal mee?! Of beter gezegd; wat laat ik thuis?

 

 

 

 

Maandag vlieg ik lekker voor twee weken naar het zonnige Portugal om daar iedere dag aan het strand te liggen, te flaneren over de boulevard en tot diep in de nacht te genieten van het Portugese uitgaansleven. Om niet onvoorbereid op vakantie te gaan ben ik al een week in de weer met ‘wat neem ik mee' en ‘wat moet ik nog kopen' lijstjes. Het ‘wat neem ik mee' lijstje was al eigenlijk al lang genoeg om het ‘wat moet ik nog kopen' lijstje te schrappen. Maar toch, ik moest en zou nog even de stad in om een paar leuke uitgaansshirtjes, strandjurkjes ( die ik waarschijnlijk maar 1 keer aantrek) en fijn lopende slippers ( en toch nog stiekem alleen hakken dragen) te scoren. Ach, en die bikini van de River Island is eigenlijk ook nog wel leuk. Goed ik heb er al wel vier maar vriendin S. heeft dezelfde bikini als ik, dus die zal ik wel vrij weinig dragen. ( ik ga ten slotte niet naast haar liggen in dezelfde bikini….) Pfff, wat kan ik soms moe worden van mezelf. Net als mijn moeder trouwens die tijdens het wassen het ene na het andere nieuwe kledingstuk tegenkomt en iedere keer naar mij gilt: ‘Marieke, je bent echt koopziek!!!'

Anyway, dan heb je eindelijk alles ingeslagen wat je dacht nodig te hebben en dan blijkt de stapel toch wel erg groot te zijn…Wat moet ik eigenlijk met 10 zomerjurken, 7 paar hakken, 3 paar slippers en tig riemen, sjaaltjes en andere overbodige accessoires? In die 12 dagen tijd kan ik het echt niet allemaal dragen en het weer in Nederland is nou ook weer niet zo denderend dat ik eenmaal thuis nog met gebloemde en te blote jurkjes ga lopen. Kortom, zonde geld. En toch trap ik er keer op keer weer in. Want ja, je wilt natuurlijk niet 2 dagen in dezelfde outfit lopen. En met al die mooie Portugese mannen wil je er wel op je allerbest uitzien. En zo kan ik eigenlijk nog wel tal van excuses bedenken voor dat ene jurkje of die ene tas.

Dan nog het volgende probleem. Hoe krijg ik dit allemaal in mijn koffer? Een koffer die tot mijn grote schrik al 6 kilo weegt zonder alle kleren, schoenen en toiletartikelen. Dat wordt flink bijbetalen op Schiphol ben ik bang…Want no-way dat ik al mijn beeldschone en speciaal voor de zomer gekochte spulletjes thuislaat! Wat is op vakantie gaan toch heerlijk….

Lees ook:Grazia viert de zomer!
Lees ook:Devi Kroell rocks…
Lees ook:Mijn allereerste Spray Tan-behandeling
Lees ook:Over-knee laarzen: ja of nee?
Lees ook:Het leed dat waterschoenen heet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vakantiestress

  1. Rosanne

    Het klinkt inderdaad bekend in de oren..
    Gelukkig heb ik mijn vakantie naar Turkije al overleefd. Elk jaar kom ik er weer achter dat je de helft niet aan heb gehad van wat je mee hebt. Maar je moet toch ook nog iets te kiezen hebben! Je weet nooit van te voren in welke outfit je je wilt gaan vertonen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>