Sporten? Koop liever een paar nieuwe schoenen. Net zo gezond!

'Wat hebben al die vrouwen toch met schoenen?', vraagt menig man zich regematig af. Nou guys hier is het verlossende antwoord. De verhoogde hartslag die een vrouw krijgt bij het kopen van nieuwe schoenen is goed voor haar gezondheid. Uit een Brits onderzoek blijkt namelijk dat de opwinding van het zien en aanschaffen van nieuwe schoenen de hartslag doet stijgen naar 120. Dat is eenzelfde hartslag die je haalt na vijf minuten bewegen in de sportschool. Zeg dus maar dag tegen de sportschool en investeer je geld liever in een paar adembenemde nieuwe schoenen.

 

Onderzoekers hebben 25 shoppende vrouwen in Engeland intensief gevolgd. De gemiddelde hartslag van 70 schoot omhoog als ze alleen al een paar schoenen zagen die ze graag zouden willen hebben. Maar nog opmerkelijker is dat als een vrouw enthousiast reageert, de hartslag van de mensen in haar omgeving eveneens stijgt. Zelfs van de mensen die haar helemaal niet kennen. Psychologe Linda Papadopoulos zegt in de Daily Mail dat de studie aantoont waarom juist vrouwen graag in een groepje shoppen. Funny fact, ik sleepte mijn vriendinnen altijd alleen mee voor goed bedoeld advies en de gezelligheid.

Of schoenen kopen net zo goed is voor onze gezondheid als een uurtje intensief sporten vraag ik me af. Sterker nog, ik weet eigenlijk wel zeker dat dit niet zo is. Maar ach, who care's, we hebben er in ieder geval weer een goed excuus bij!

Lees ook: Afvallen en in conditie blijven van schoenen kopen op vrouw.blog.nl

(bron: HLN)

Lees ook:Laat je Kerel thuis op Schoenenjacht
Lees ook:Schoenenretailers focussen zich steeds meer online
Lees ook:Nederlandse vrouw gek op sale shoppen
Lees ook:Mannen kopen te weinig kleding voor zichzelf
Lees ook:Gekleurde schoenen voor de man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>