Voor nieuwsgierige vrouwen: zo ziet een man in tuinbroek er nu uit.

Speciaal voor Bas: de tuinbroek. Deze broek is ontworpen door Dsquared2. Niet de minste heren, lijkt mij. Dit is zo ongeveer de tuinbroektrend voor mannen deze zomer.Het leek me maar even verstandig om een foto te plaaten, aangezien veel mensen in mijn omgeving niet wisten wat ik bedoelde met de tuinbroektrend voor de kerels.

Want tuinbroeken worden geassocieerd met geitenwollensokken, alternatief en natuur. Beetje, wijd, lekker gemakkelijk, erg jaren zeventig…U wilt niet weten hoe vaak ik deze termen heb horen vallen.

Maar dit is het dus, anno 2006. Het is niet de wijde tuinbroektrend van jaren geleden. De pijpen zijn smaller, het voorstuk is lager en je draagt er een colbertje over. Ik heb er eens een nachtje over geslapen en nu ben ik het eens met Bas: een tuinbroek voor de man is best ok.

Lees ook:Marc Jacobs showt jaren zeventig collectie in New York
Lees ook:How to wear: de tuinbroek
Lees ook:Hippe jezusslippers…
Lees ook:Voor stoere boots ga je naar Blackstone
Lees ook:Ontmoet Carrie Bradshaw in haar tienerjaren

82 Reacties // Reageer

82 thoughts on “Voor nieuwsgierige vrouwen: zo ziet een man in tuinbroek er nu uit.

 1. Bas

  Wat leuk dat je speciaal voor mij een tuinbroeken artikel maakt en wat leuk dat je een man in tuinbroek toch wel ok vind. Eigenlijk zijn ze ook voor mannen ontworpen. Als werkbroek. Maar uhhhhhh….. Tsja da’s nou jammer. Dit vind ik er dus niet uitzien. Nee, geef mij maar de ouderwetse tuinbroek uit de jaren 80 en 90. Lekker groot, hoog voorstuk en hoog in de rug met brede schouderbanden. Hoeft niet persé een wijd model te zijn waar je wel twee keer in kunt, maar gewoon lekker ruim met rechte pijpen. Zoals Dickie’s ze in de USA nog maakt. Deze tuinbroek zal ik niet aan trekken en zeker niet met een stropdas erop. Hè, wat jammer nou.

    /   Reply  / 
 2. Maarten

  Helemaal mee eens Bas,
  Ik heb met de tuinbroeken rages in de jaren 80 en 90 meegedaan, en ik moet zeggen dat die jeans tuinbroeken van circa 1985 nog de mooiste waren.
  Zoals je zegt Lekker groot, hoog voorstuk en hoog in de rug met brede schouderbanden.
  Ik ben nog steeds de trotse bezitter van mijn eerst gekochte jeans tuinbroek (en die past me nog steeds) een spijkertuinbroek van “Trader” echt een geweldig mooie tuinbroek. Ik weet nog precies waar ik em kocht, bij de CoolCat in Utrecht, zo blij was ik er mee.
  Verder heb ik ook nog de tuinbroeken die ik kocht in de negentiger jaren, van “Bogart”, “G-star” en natuurlijk de alom bekende “Cars” tuinbroek, en die die ruitjesdingen, maar donker jeansstof.
  Ik draag ze nog vrij regelmatig.
  Ik hoop dat de tuinbroeken trend van dit jaar een beetje terug gaat naar de modellen van de jaren 80, want zoals op dat fotootje hierboven met dat lage voorstuk, vindt ik niet zo.
  Als er niet andere modellen komen, ga ik gewoon in mijn jaren 80 of 90 tuinbroek de straat op.
  En met een stropdas??? Hoe bedenken ze het, gewoon een t-shirt, tuinbroek erop, en klaar!

    /   Reply  / 
 3. Maarten

  en natuurlijk de alom bekende “Cars” tuinbroek, en die die ruitjesdingen, maar donker jeansstof.

  Moet zijn: en NIET die ruitjesdingen

    /   Reply  / 
 4. Danielle

  @ Bas. Ja, ehm, dan blijken we alsnog van mening te verschillen. Aan de andere kant, zo’n grote tuinbroek is wel erg eighties. Dat is wel weer in ;-)

  @ maarten. Leuk, weer een gepassioneerde tuinbroekdrager! Mag ik vragen wat jij er voor reacties op straat op krijgt? Ik ben heel nieuwsgierig!

    /   Reply  / 
 5. Maarten

  Heel verschillend eigenlijk.
  Maar dit is duidelijk te merken aan leeftijd van de dames.
  De scholieren van nu reageren zoals “pffff, een man in een tuinbroek, belachelijk”
  En de dames van mijn leeftijdscategorie (ik ben van begin ’70) en die hebben de tuinbroeken rage in de tachtiger jaren ook meegemaakt, en zeer waarschijnlijk ook toen vaak in een tuinbroek gelopen, reageren heel positief. Echt leuk dat ik het “lef” heb om een spijkertuinbroek te dragen. En woorden als “hip”, heb ik vaak gehoord.
  Mannen reageren over het algemeen ook positief, wel dat ik durf heb, maar ze vinden het wel tof, al zouden ze zelf niet zo gauw in een tuinbroek lopen.

    /   Reply  / 
 6. Bas

  Hé Maarten wat leuk. Een soortgenoot. Alleen ben ik van begin 60. Daat scheelt tien jaar. In het begin van de Jaren 70 kwam de tuinbroek ook weer in het modebeeld. Als kind haatte ik die dingen omdat ze lijken op wat er nu weer in de mode komt. Ze waren strak en zaten net als de huidige wat laag. Toen ze in de jaren 80 weer in kwamen zaten ze ruim en droegen heerlijk. De mooiste die ik heb gehad kocht ik in Hoogeveen bij Gerans, ik denk dat dat ergens in 87 – 88 is geweest. Het was een Tripper jeans tuinbroek niet echt faal blauw, wel bijna. het was er een die ruim zat met rechte pijpen. Als je hem onder een trui droeg viel het niet eens op dat je een tuinbroek aan had. Echt een hele mooie tuinbroek!!! Helaas heb ik die zoveel gedragen dat ie het loodje heeft gelgd. Als ze dat model weet zouden maken kocht ik er gelijk een paar. Maar ik heb ze ook gehad van Lee, Lois, Levi’s (maar die waren toen al erg duur) en nog veel meer merken. Ik versleet ze echt. Droeg ze niet of heel zeldzaam naar mijn werk, maar als ik thuis kwam ‘s avonds ging gelijk de tuinbroek aan. En in het weekeinde natuurlijk. Ja, jammer dat ze er niet meer zijn zoals toen!!!

    /   Reply  / 
 7. Danielle

  @maarten en bas. Eigenlijk zijn de reacties die jullie krijgen over het algemeen positief. Dus dan lijkt het mij logisch dat die tuinbroektrend best wel eens kan doorzetten deze zomer.
  Met een verschil: jullie houden van de wijde, oudere modellen. En ik kan jullie mededelen: ik heb nog een mannelijke tuinbroekenliefhebber in het wild ontmoet die precies dezelfde mening is toegedaan als jullie! Hij gebruikt ‘m om in the chillen, te klussen en te werken…Voor bijna alles dus. jullie ook?

    /   Reply  / 
 8. Maarten

  Ik hoop het van harte Danielle, dat de tuinbroektrend van de zeg maag klassieke modellen tuinbroek deze zomer of najaar gaat doorzetten.
  Ik draag tuinbroeken uitsluitend om in te chillen, in mijn vrije tijd. Dus niet om te klussen ofzo. Wel draag ik spijkertuinbroeken om ook in “gezien” te worden, dus draag ik ze ook als ik naar de stad ga, op stap, winkelen, etc.

    /   Reply  / 
 9. Maarten

  @ Bas
  Hee Bas, wellicht iets voor jou, ik zag op marktplaats.nl een aanbieding van iemand die een restpartijtje Tripper tuinbroeken aangeboden heeft. Van het model uit de jaren 80.
  Wellicht iets voor jou?

    /   Reply  / 
 10. Mark

  Moet zeggen dat deze interpretatie van de klassieke tuinbroek door dsquared2 toch wel erg geslaagd is (net als de rest van hun kleding overigens)… de vraag is niet zozeer vind je het wat maar waar vind je het… ben hem nog niet tegengekomen anders had ik hem zeker gekocht !
  Overigens heb ik ook wel wat met het klassieke model hoor..

    /   Reply  / 
 11. peter

  Dsquared2 kun je o.a kopen bij Didato in A’dam of zoek via shopaholix.nl.

    /   Reply  / 
 12. Casper

  @Maarten,

  Dat is wel een heel erg oud model, ik vraag me af of die nog wel staan.

  @All,

  Ik vind de tussen modellen erg leuk, dus niet met een lage voor en achterkant, maar ook niet met wijde pijpen. Gewoon zo als een tuinboek hoort te zijn.

    /   Reply  / 
 13. Bas

  Maarten hoi!!! Dank voor je tip. Ik heb er gelijk weer een besteld. Het is niet het model wat ik had destijds, maar hij ziet er goed uit. Al ben ik niet meer zo slank als toen, ik zal hem weer veel gaan dragen. Misschien zelfs wel weer op mijn werk. Vanochtend ben ik eens flink aan het winkelen geweest om te zien of er overal weer tuinbroeken in de winkel hangen. Tot mijn teleurstelling zie ik nergens ook maar één tuibroek hangen. Zou het echt weer mode worden? Ik betwijfel het!!! Volgend jaar dan maar weer eens proberen.

    /   Reply  / 
 14. GDO

  weet iemand waar je NU tuinbroeken kan kopen? voor heren dan he? ik dacht zelf aande H&M weet iemand anders nog wat?

    /   Reply  / 
 15. Danielle

  ehm. ik ben niet echt thuis op het gebied van tuinbroeken. Dus als andere mannen adressen weten: help GDO!

    /   Reply  / 
 16. Bas

  Hallo Daniëlle hier ben ik weer even. Nou het najaar staat al weer op de stoep en de tuinbroek is het niet geworden dit jaar. Ik heb er een op marktplaats weten te scoren, echter dat was een miskoop. Maar voor iedereen die toch een tuinbroek wil hebben en nog een mooi model ook, kijk eens op ebay. Ik heb een echte Dickies gescoort op ebay. Er zijn niet veel amerikaanse bedrijven die ook naar Europa en met name Nederland opsturen maar dit bedrijf doet dat wel. En niet duur. Voor 45 Euro’s inclusief verzendkosten heb je een echte Amerikaanse tuinbroek. Hoog in de rug, brede schouderbanden die niet steeds van je afvallen en veel zakken. Je moet zoeken op Dickies bib overall. Ik heb de Dickies stone washed bib overall gekocht. Eindelijk weer een tuinbroek in de kast.

  Groeten,

  Bas

    /   Reply  / 
 17. Martijn

  Hoi Bas & Maarten,

  Jullie hebben smaak! Valt inderdaad niet mee om er een te vinden, lukt mij ook niet. Gelukkig heb ik er nog twee in mijn kast liggen. Tijdens de rage werkte ik in het weekend in een jeanszaak. Heb er heel veel verkocht toen. Ook aan veel jongens toen, al nam dat later wat af. De geruite versie was natuurlijk allesbehalve stoer. Zelf droeg ik ook altijd het liefst de wijde modellen. Vorige week droeg ik er nog een tijdens 80′s-party. Ik was niet de enige! En maar aan de schouderbandjes trekken…
  Misschien dat iemand als Robbie Williams de rage kan doen herleven?

    /   Reply  / 
 18. Maarten

  He leuk zeg, ik zou het helemaal tof vinden om eens nader contact te hebben met “tuinbroek genoten”.
  Een jaren 80 party lijkt me ook gaaf om mee te maken.
  Doe eens een mailtje sturen, lijkt me leuk.

  Groeten,

  Maarten

    /   Reply  / 
 19. Maarten

  Email adres vergeten in de vorige post, is [email protected]

  Laat wat van jullie horen!

    /   Reply  / 
 20. Martijn

  Jij bent echt een liefhebber met zo’n e-mail adres, zeg
  Vandaag was ik m’n fotoboek aan het updaten. stuitte daarbij op foto van examengroep uit
  ’86. Was populair kledingstuk op school,
  12 (van de ca 100) droegen die dag een tuinbroek; negen meisjes en drie jongens waaronder ik. Net als de meeste van de meisjes droeg ik zo’n hele wijde gebleekte met gesp. Niet echt de bink van de school, als ik zo terug kijk… Groeten, Martijn.

    /   Reply  / 
 21. Bas

  Hallo Danielle,

  Ik dacht laat ik weer eens op fashion blog kijken of er nog nieuws is omtrent de door mij zo geliefde tuinbroek. Helaas lijkt het erop dat het bij de sof van vorig jaar blijft. Wat jammer dat de tuinbroek maar niet opnieuw in de mode wil komen. Misschien moeten Maarten en ik daar maar eens iets aan gaan doen. Of heb jij misschien positiever nieuws? Laat je wat van je horen?
  Groet,

  Bas

    /   Reply  / 
 22. Maarten

  Hallo tuinbroek fans,

  De tuinbroek van tegenwoordig vind ik zelf nou niet zo.
  Ik als tuinbroek liefhebber vind ze zelf lelijk en eigenlijk mogen ze niet eens tuinbroek genoemd worden. Het zijn gewoon strakke spijkerbroeken met een klein flapje en achter bretels, nee. die mogen van mij het predikaat tuinbroek niet dragen.

  Maar er is hoop.
  Ik heb namelijk CARS gemaild en ik kreeg de heugelijke mededeling dat CARS terugkomt met tuinbroeken, ook voor mannen. In Juli 2007 hangen ze in de winkel.
  Hopen dat het ongeveer die modellen zijn als in de jaren 80 en 90.

    /   Reply  / 
 23. Marieke

  Haha die goede oude Cars tuinbroeken tijd…Wat was ik toen blij met mijn geruite échte tuinbroek!

  Nu moet ik toegeven dat mijn voorkeur toch meer uitgaat naar die strakke ‘neppe’ tuinbroeken. Tja, ze zijn anders zo ‘niet vrouwelijk’. Voor mannen ligt dat alweer heel anders!

    /   Reply  / 
 24. nina paris

  HAHA WAT EVER

    /   Reply  / 
 25. ronald

  Ik ben me heeeeeelemaal suf aan het zoeken naar een tuinbroek voor mannen!!!
  NERGENS TE VINDEN.
  Weet iemand waar ik deze zou kunnen vinden?
  maat 34/34….

    /   Reply  / 
 26. Martijn

  Hoi Ronald,
  Het is mij vorige maand gelukt er op Marktplaats een te vinden. Merk Bogart, maat XL, 20 euro. Zit te gek, lekker ruim, op vakantie veel gedragen. Valt verder niet mee, je vind amper herenmodellen. Wie weet de komende zomer. Succes!

    /   Reply  / 
 27. edwin

  hey ronald ik heb nog een speciale tuinbroek van G-star in maat 34/34. als je interesse hebt mail me dan maar.

    /   Reply  / 
 28. johan

  Leuk om te lezen dat er zoveel liefhebbers zijn van de tuinbroek, ik ben zelf een man van 26 en draag ze vaak, som skrijg ik wel eens reacties die ik nier liever niet neer wil zetten, maar dat intereseerd mijniet zo veel! ik ben een tijdje geleden tegen 2 blauwe tuinbroeken aangelopen van het merk “Chief” mischien zegt het weinig, het zijn wat strakkere modellen, net als een gewone spijkerbroek. zit prima en ik ben er tevreden mee

    /   Reply  / 
 29. Richie

  hallo,
  Wie kan me helpen aan tuinbroeken(mmat M of L)? Ik ben een verstandelijk gehandicapte man en ik wil alleen maar tuinbroeken dragen, in andere broeken voel ik me niet prettig. Kan er maar weinig/niets vinden en mijn huidige broeken zijn nodig aan vervanging toe.

    /   Reply  / 
 30. rob 40

  ik draag al sinds jaren 80 tuinbroeken, ben er gek op. tegenwoordig heb ik een jeans van cars, een katoenen van uncle sam en ook nog twee geruite exemplaren. heeft iemand trouwens nog een trader uit de jaren 80 ?

    /   Reply  / 
 31. salopette

  Ik heb er sinds kort ook een van Chief zit best wel lekker, verder nog een van Cars en GStar, draag ze best wel veel.

    /   Reply  / 
 32. Nielsz

  Ik heb ook een aantal tuinbroeken in de kast liggen, vind ze gewoon erg lekker zitten. (en nee, ik draag ze niet alleen met carnaval ;-) )

  Voor de mensen die niet weten waar ze ze moeten halen, ik haal ze zelf altijd bij Bestex. Je moet maar even op hun site kijken: http://www.tuinbroeken-overalls.nl. Lekker makkelijk online bestellen.

    /   Reply  / 
 33. Marcus

  Ik dacht even dat ik nog de enige jongen was. Heb er drie in de kast liggen. Van de week nog eentje gedragen met uitgaan. Jammer dat je af en toe een rotopmerking krijgt.

    /   Reply  / 
  1. Sliver

   Hi Marcus,

   Je bent zeker niet de enige jongen, er is ooit zelfs een soort fanclub website geweest maar die is niet meer online (veel foto’s en verhalen van liefhebbers).
   Als ik een tuinbroek draag krijg ik juist vaak positieve reacties, van zowel M als V. Vaak in de zin van “zou ik ook wel willen maar weet niet wat de rest van de wereld ervan denkt…”

   Greetz,
   Sliver

     /   Reply  / 
  2. Tuinbroektom

   Hoi Marcus,

   nee, je bent zeker niet alleen.
   En er zxijn beslist nog vel meer jongens die graag een tuinbroek zouden willen dragen, maar het omdat ze bang zijn voor negatief commentaar niet durven.
   Tuinbroekentom

     /   Reply  / 
 34. Marcus

  Ben net uit Spanje terug. Had m’n wijde tuinbroek meegenomen en meerdere dagen gedragen. Zit nog steeds te gek. Wie volgt?

    /   Reply  / 
 35. anna

  volgens mij zijn jullie allemaal gay die reactie geven op het onderwerp tuinbroeken,

  mutsen zijn jullie…allemaal

  flauwekul man, trek toch een gewone broek aan!!!

    /   Reply  / 
 36. Marcus

  Hoezo? Vind je een tuinbroek voor een
  man homo-achtig of vrouwelijk staan?

    /   Reply  / 
 37. rene

  hoi met rene nou ik moet zeggen vrouwen in een sexy geile tuinbroek zie ik toch liever lopen dan mannen .
  de mannen modellen zijn gewoon en niets byzonder.
  en bij vrouwen wouw k wou bijna dat ik vrouw was.

    /   Reply  / 
 38. michiel

  helemaal mee heren en dames,
  dat de heren ook een tuinbroek,
  mogen en moeten kunnen dragen.
  michiel

    /   Reply  / 
 39. hans

  Zit geweldig een tuinbroek
  laatst gekocht bij Bestex aanrader!

    /   Reply  / 
  1. Ruud

   Ik heb er ook pas eentje bij Bestex gekocht, bedankt voor deze aanrader. Anders had ik er nooit daar eentje gekocht.

     /   Reply  / 
 40. Sliver

  mag ik mij ook melden als mannelijke liefhebber van tuinbroeken! ik heb er zelf een stuk of 10, maakt mij niet zoveel uit wat voor merk, wat voor type en wie m draagt (M/V)…ik vond en vind ze gewoon nog steeds te gek!

    /   Reply  / 
 41. Marcus

  Gaaf Sliver, je hebt er zelfs 10 in de kast.
  Ik heb inmiddels een vierde kunnen vinden. Een wijde witte tuinbroek van katoen. Zit heerlijk,
  heb ik afgelopen week nog gedragen.

    /   Reply  / 
  1. Sliver

   Hi Marucs,

   Vaak bij tweedehands winkels vind je mooie (even laten stomen ofzo voordat je ze aantrekt), en op marktplaats heb ik er ook een paar gekocht, oa een mooie Tommy Hilfiger.

   Mijn favoriete is een donkerbruine Levi’s, perfecte pasvorm…toptuinbroek!

   De meest gave staat op ebay onder http://cgi.ebay.nl/Leder-LatzHose-Leather-Pants-Biker-OVERALL-Size-XS-XXL_W0QQitemZ310179671805QQcmdZViewItemQQptZKleidung_Accessoires_Herrenbekleidung_Hosen?hash=item4838262efd

   Zullen we elkaar eens een foto toesturen van onszelf in tuinbroek?

   Groet,
   Sliver

     /   Reply  / 
   1. Marcus

    Ja, gaaf lijkt mij dat. Jij eerst ha ha.

      /   Reply  / 
    1. Sliver

     Hi Marcus,

     Wat is je mailadres, dan stuur ik je mijn foto…ik kan m hier niet als bijlage meesturen…

     Groet,
     Sliver

       /   Reply  / 
 42. Sliver

  is goed marcus, moet alleen de foto nog even maken!

    /   Reply  / 
 43. Casper

  Ik vind het jammer dat het nog steeds niet wil doorzetten.

  Ik moet helaas flink afvallen, maar dan heb ik er alvast genoeg.

  Een stuk of 35, zowel nieuw als als nieuw.

  groetjes,

  casper

    /   Reply  / 
 44. Casper

  Het is wel leuk om een link te plaatsen, maar zo lijkt het meer op reclame.

  Carnaval is wat anders dan normale tuinbroeken.

  Er staat 1 spijker tuinbroek op, maar echt duidelijk hoe de maat gemeten is, dat is het niet. (heup en taille is belangrijk, even als hoe hoog/laag de flap vanaf het kruis naar de bovenkant van de flap is.

    /   Reply  / 
 45. Tom

  Jammer, al meer dan een jaar geen reacties hier.

  Ik ben zelf al jaren een tuinbroek-liefhebber, al ben ik ze pas op latere leeftijd gaan dragen (ik ben nu 40 en draag ze ongeveer een jaar of 10)
  Ook ik moet toegeven dat ik ze mooier vind staan bij vrouwen dan bij mannen. Maar door de ‘vrijheid’ die de tuinbroek geeft zitten ze zo heerlijk. Het liefst draag ik ze elke dag zowel binnen als buiten en ook tijdens het klussen. Ook de knopen aan de zijkanten winden me gewoon op. Meestal draag ik iets over de tuinbroek maar laat de knopen wel zichtbaar en een deel van het borststuk.

  Ik ben overigens niet Gay (had natuurlijk gekund).
  Overigens vind ik jumpsuits ook erg mooi, helaas zijn daar maar weinig modellen van te vinden voor mannen.

  Ik zou graag in contact willen komen met meer tuinbroekliefhebbers, zowel mannen als vrouwen.

  Groeten van een echte tuinbroekliefhebber.

    /   Reply  / 
  1. Sliver

   Hi Tom,

   Ik herken mijzelf echt 100% in jouw reactie, gaaf. Ben zelf ook 40…draag wel al 20 jaar tuinbroeken!

   Mail mij maar rechtstreeks op [email protected] lijkt mij leuk om contact te hebben :-)

   Groet,
   Sliver

     /   Reply  / 
  2. Tuinbroektom

   Hoi Tom,
   Ook ik vind de knopen aan de zijkant een van de meest opwindende dingen van een tuinbroek, en wel minstens twee aan elke kant. Ooit als puber had ik een tuinbroek met wel liefst vier goudkleurige knopen aan beide zijden, dat vond ik zeer cool. Natuurlijk moeten al die knopen altijd goed zichtbaar zijn, dus een riem is volstrekt uit den boze.
   Tuinbroektom

     /   Reply  / 
 46. Johan

  Laat ik er dan een reactie bij zetten:D

  Mijn favoriete combi,
  Tuinbroek of skinnyjeans, tshirt spijkerjack

  boeie wat een ander er van vind!

    /   Reply  / 
 47. John

  Leuke discussie, ben ook dol op tuinbroeken. Heb er meerdere.
  Lekker shirt eronder en gympen aan. Baggy tuinbroek zit heerlijk, strak model eveneens.

    /   Reply  / 
 48. John

  Leuke discussie, ben ook dol op tuinbroeken. Heb er meerdere.
  Lekker shirt eronder en gympen aan. Baggy tuinbroek zit heerlijk, strak model eveneens.
  Juiste e-mail adres:[email protected]

    /   Reply  / 
  1. Sliver

   Hoi John,

   Ben ik nou (een tijd geleden) bij jou thuis geweest?
   Laptop is gecrasht, alle mail kwijt…ellende

   Was leuk om contact te hebben, opnieuw doen?

     /   Reply  / 
 49. Johan

  Iemand enig idee waar ik ze nog kan kopen ?

    /   Reply  / 
  1. Sliver

   Hoi Johan,

   Ik koop ze vaak via marktplaats, of een tweedehands winkel. Een keer wassen of stomen en hij is weer als nieuw!

   Groetjes,
   Sliver
   [email protected]

     /   Reply  / 
 50. Johan

  Ik heb enige tijd geleden 2 stuks van Chief weten te vinden,
  maar verder kan ik ze nergens vinden :S

    /   Reply  / 
 51. Johan

  Dat is nou net niet wat ik zoek.
  Gewoon een ordinaire blauwe, maar die zijn lastig te vinden.

  M’n vriendin heeft laatst deze besteld:
  http://www.otto.nl/product/16131535

  Het staat echt super moet ik zeggen, alleen voor mannen weinig resultaat.

    /   Reply  / 
 52. Baggyboy

  Ik heb via http://nl.tuinbroek-online.com/ een Dickies Stonewash tuinbroek gekocht (maat 36). ‘t zit zoo lekker, lekker wijd. Heerlijk zo’n broek. Ik ga meteen een nieuwe kopen. XD

    /   Reply  / 
 53. Johan

  [URL=http://www.imagedump.nl/img846/1086/6701q.jpg][img]http://www.imagedump.nl/img846/1086/6701q.th.jpg[/img][/URL]
  ff foto gemaakt

    /   Reply  / 
 54. Tuinbroektom

  Met het openlijk dragen van een tuinbroek geef je als jongen natuurlijk een enorm statement af. Zodra je er eentje aangetrokken hebt is het ook meteen een heel beeldbepalend kledingstuk. Een tuinbroek valt iedereen meteen op.

  Zelf ben ik ook een liefhebber, maar jarenlang waren ze zo uit en golden ze als zo uitgesproken vrouwelijk, dat ik mij er zelden in eentje op straat gewaagd heb. Maar ik heb het idee, dat ze de laatste tijd weer een beetje trendy worden, en daarbij nu bovendien ook voor mannen ‘kunnen’.

  Ik was gisteren in een jeanswinkel in Amsterdam om een gewone spijkerbroek te kopen, en daar hing het allernieuwste tuinbroekmodel van Lee (zie foto’s uit internetcatalogus: [URL="http://nelly.com/nl/fashion-for-men/shop-de-hele-look/lee-bib-outfit-4927/"][NORML]http://nelly.com/nl/fashi…look/lee-bib-outfit-4927/[/NORML][/URL]). Die zag er echt heel stoer en mannelijk uit, met een enorm grote klep vóór en een niet minder enorm groot bovenstuk achter, dat vrijwel de hele borst en rug van de drager bedekt, en je overhemd nagenoeg geheel aan het zicht onttrekt. Hij is heel basic, met als zo’n beetje de enige visuele accenten slechts de verplichte twee rijen van elk twee zilverkleurige knopen aan de zijkanten en een grote borstzak voorop, dus verder zonder allerlei mogelijke tuttige versierselen.

  Is het dragen van een tuinbroek als zodanig al een statement, het dragen van DEZE tuinbroek is vanwege die megaklep aan de voorzijde natuurlijk een statement in het kwadraat. Nadrukkelijker ‘tuinbroek’ zeggen gaat niet. Valt een gewone tuinbroek al moeilijk over het hoofd te zien, hier valt echt helemaal niets meer te verbergen.

  Daarom aarzelde ik wel. De verkoper zag mij echter nieuwsgierig kijken, en overreedde mij vervolgens hem even uit te proberen – ik was lang niet de eerste in zijn winkel die er eentje had aangeschaft. Dat heb ik toen inderdaad meteen gedaan – en ik was meteen verkocht. Ik draag hem nu thuis en hij zit heel lekker.

  De eigenaar van de winkel zei mij dat sinds dit model twee jaar geleden op de markt was gekomen, hij er gemiddeld wekelijks eentje verkocht – en inderdaad vrijwel uitsluitend aan mannen, in leeftijd variërend van 20 tot 60 jaar. M.a.w.: er moeten intussen al zo’n honderd jongens eentje in de kast hebben hangen. Wie volgt? En wie komt ermee uit de kast?

  Met deze tuinbroek kan zich ook een jongen laten zien. In Ierland heeft een achttienjarig lid van een populaire popband zich al aan de aanschaf gewaagd, met de bedoeling – zo zegt hijzelf – om het dragen van tuinbroeken door jongens te promoten (zie: [URL="http://noblenarry.tumblr.com/post/12594279632/niall-is-wearing-overalls-guise-bloody-overalls"][NORML]http://noblenarry.tumblr….lls-guise-bloody-overalls[/NORML][/URL]).

    /   Reply  / 
 55. Hans

  Geweldig tuinbroeken draag deze graag. Heb er 2 bij gekocht bij engelbert-strauss.com jeans.

    /   Reply  / 
 56. Sliver

  Hoi alle mede-tuinbroek-liefhebbers ;-)

  Hier een topwebsite met heel veel leuke tuinbroeken van de mooiste merken…..http://nl.tuinbroek-online.com/?gclid=CPiFqKar7qUCFVcM3godF2nRog

  Ik heb zelf laatst op marktplaats een nog nieuwe, witte REPLAY tuinbroek gevonden. Met stip op nr. 1 mijn lievelings…

    /   Reply  / 
 57. Edwin

  G-star heeft er op dit moment 1 die erg stoer is.
  Heb er 1 gekocht dit weekend in de G-star store in Den Bosch, daar waren de maten M,L en XL nog voorradig (elk 1 exemplaar). Heb de XL genomen, ben 1.90 lang. In Eindhoven in de G-star shop lag nog een L.
  De broek heeft 4 knopen aan elke kant en een hoog borst en rugstuk.

    /   Reply  / 
 58. Tuinbroektom

  Ha Hans,

  draag je jouw Lee met megaklep vaak?
  Krijg je veel reacties?

    /   Reply  / 
 59. Tuinbroektom

  Ha Edwin,

  eentje met liefst vier knopen aan de zijkant! Dat klinkt heel spannend. Zioeentje zoek ik ook al heel lang. Heb je er ook foto’s van?

    /   Reply  / 
 60. Edwin

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483635745031428&set=a.173547992706873.42912.166399503421722&type=1&theater

  Ik kan hier helaas geen foto’s plaatsen, maar op de Facebook van Futura Design in Deventer (link hierboven) kan je een foto vinden. Is niet helemaal scherp, maar de details zijn nog wel te zien.
  google anders op: G-star biker salopet, bij afbeeldingen vindt je dan gelijk ook het model, maar dan zonder de bekende gespsluitingen en deze wordt wel erg baggy gedragen, zo laag krijg ik hem met de gespen niet afgesteld.

  Dit weekend ook voor het eerst gedragen in het openbaar met een paar opvallende sneakers eronder. Reacties verschillen natuurlijk enorm van “moet je nog melken?” of “super cool en gaaf dat je het aan durft, maar zal het zelf niet snel (lees nooit) kopen” tot “vet, waar heb je dat gekocht?”. Heel divers dus.

    /   Reply  / 
 61. Tuinbroektom

  Ha Edwin,

  Ja, ook in mijn geval zijn de reacties heel bverschillend, als ik mijn tuinbroek in het openbaar draag.

  Was je de tuinbroek toevallig tegen het lijf gelopen, of heb je bnewust naar een tuinbroek gezocht?

    /   Reply  / 
 62. Edwin

  Ha Tom.
  Ik zag de tuinbroek toevallig hangen gelijk voor in de zaak, dat wekt dan al gelijk mijn interesse, helaas was dat een maatje M, dus uiteindelijk moest ik nog wel even op zoek in de winkel of er ook nog ergens een grotere maat lag. Het was wel weer een impulsaankoop.
  Ik houd er wel van om qua kleding iets af te wijken van de “norm”, die vele anderen hanteren. Ik weet dan ook dat er altijd reacties zullen komen die minder leuk zijn, maar ik ben niet op mijn mondje gevallen dus dat scheelt. Ik gooi het er altijd maar op dat het ook zo saai is om allemaal in dezelfde Jack & Jones broek/shirt/jas rond te lopen. Niet dat ik niets heb van dat merk, maar af en toe moet je je eens onderscheiden en dat hoeft van mij echt niet continue, maar af en toe is leuk. Daarbij is het wel heel prettig dat een tuinbroek ook gewoon lekker draagt.
  Ik zal de tuinbroek niet naar mijn werk aan trekken, omdat ik het daar zelf niet aan de kledingeisen vind voldoen, iets te casual. In het weekend vind ik het hartstikke goed kunnen.

    /   Reply  / 
 63. Tuinbroektom

  Ha Edwin,

  Helemaal met je eens.
  Mijn tuinbroek blijft ook de aandacht trekken, al het feit dat ik überhaupt een tuinbroek draag. Had vanavond een vergadering met een paar homo’s, in mijn Lee, na afloop zei een leeftijdgenoot, die mij nog niet eerder zo gezien had. plots: Wat zie jij er geweldig hip uit. Volgens hem waren tuinbroeken sinds vorige zomer weer helemaal in, en was ik daarmee een echte trendsetter. Toch leuk om te horen! En ja, mijn Lee is door die enorme voorklep natuurlijk niet over het hoofd te zien, hoe diep ik ook in mijn stoel achter de vergadertafel wegduik… (grijns)

  Hij biechte vervolgens op dat hij de eerste broek die hij ooit als jongen van eigen geld gekocht had, ook een tuinbroek was geweest, en dat zijn moeder toen , nogal handig met de naaimachine, die vervolgens als model ha gebruikt voor het maken van nog drie andere tuinbroeken, voor zijn twee zussen en zijn jongere broer.

    /   Reply  / 
  1. Edwin

   Was vandaag nog in Eindhoven in de G-star store, hing nog een A-crotch Salopette maat L, een super tuinbroek, maar helaas voor mij met lengte 190 en wijdtemaat 34 net iets te klein.
   Misschien kan een van jullie er nog zijn plezier mee doen.

     /   Reply  / 
 64. Tuinbroektom

  Er lopen dus nog veel meer verkapte tuinbroekliefhebbers rond, die gewoon nog niet uit de kast gekomen zijn…..

    /   Reply  / 
 65. John

  Hallo daar,

  Sinds twee jaar ben ik weer eens op deze site. Inderdaad Sliver, je was toen bij mij thuis, zie nu pas je berichtje van vorig jaar!
  Heb de Traders van de jaren 80 nog gedragen en uiteraard ook die van de late jaren 90. Ben altijd tuinbroeken blijven dragen.
  Heb zoals de meeste tuinbroekjongens natuurlijk geen vriendin, if you know what I mean haha.

  Groetjes, John (niet te verwarren met jonkie met zelfde naam)

    /   Reply  / 
 66. Sliver

  Hoi John,

  Mail mij nog even prive op [email protected]
  Ik ben jouw mailadres kwijt :-(

  Sliver

    /   Reply  / 
 67. caspertje

  Het is inmiddels 2016, volgens mij is de trend zich bij mannen flink aan het doorzetten qua aanbod, in divere hoge en lage modellen, laat die trend maar door knallen.

    /   Reply  / 
 68. Mano

  Best onzin dat Tuinbroek dragen gay is. Ik noem mezelf zeker geen gay, hetero ook niet echt en bi eigenlijk ook niet haha. Ik hou niet van die hokjes, Ik ken zowel homo’s als hetero’s die tuinbroeken dragen.
  Zelf heb ik veel verschillende gehad, meestal heb ik ze even en verkoop ze door om weer ander model en of merk te proberen.
  Tegenwoordig is tuinbroek redelijk hip. afgelopen drie jaar heeft nagenoeg ieder gerenommeerde of minder bekend merk wel een tuinbroek uitgebracht. o.a. Dsquared2, Diesel, Desigual, Pepe, D&G, Calvin Klein, Guess, Karl Kani, Armani, Evisu en dan heb je de bekende merken, als Levi’s, G-star, H&M, WE, Zara, Tommy Jeans, Cool Cat, Cars, Adidas, Lee, Dickies etc. Er is zoveel aanbod tegenwoordig. Persoonlijk vind ik de A-crotch van G-star het prettigst zitten, maar ook de Levi’s zitten heerlijk. In Barcelona zag ik een keer een Levi’s met slijtage plekken en stukjes stof erop gestikt die vond ik echt cool, maar had toen geen geld, daarna helaas nooit meer tegengekomen. Die moderne tuinbroeken, waarbij je de bovenkant kan los ritsen vind ik echt afschuwelijk, dat betreft ben ik meer voor de classic modellen. Hopelijk komen dr in 2017 ook weer wat betaalbare. Ik draag ze wel altijd enkel van modehuizen, want een slobberige en of cheap model is wel erg fout vind ik persoonlijk.

    /   Reply  / 
 69. Tom

  Ha Mano,

  ja het is heel leuk dat de tuinbroek voor mannen weer terug komt, en dat zowel homo’s als hetero’s die ook weer gaan dragen. Je ziet hem steeds meer in het straatbeeld. Zelf zweer ik sinds ik de tuinbroek anderhalf jaar geleden ontdekt heb, bij een Lee. Inmiddels heb ik er meerdere exemplaren van, ik draag hem ook gewoon op mijn werk.

  Tom

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>