Marc Jacobs showt jaren zeventig collectie in New York

marc jacobsblogDe voorjaarscollectie, die Marc Jacobs maandag 13 september in New York toonde, bleek een ode aan de jaren zeventig. Zwierige, soepele outfits kwamen voorbij in typische jaren zeventig kleuren als okergeel, bordeauxrood en paars.

Opvallend was dat Marc Jacobs, in lijn met zijn jaren zeventig thema, de broek met wijd uitlopende pijpen  terugbracht op de catwalk. De wijde pijpen waren te zien bij een jumpsuit en kwamen voorbij in een glanzende, metallic variant.

De styling van de modellen maakte het totaalplaatje,  zoals altijd bij MJ, helemaal compleet. De modellen droegen grote strohoeden, zonnebrillen en enorme lelies (in het haar of om de nek) als accessoire. Ze hadden pluizig (frizzy) haar, hoge, open schoenen en droegen kleine tasjes.

Dus dames, als Marc Jacobs’ voorspellingen uit deze show uitkomen, is het tijd om weer eens in de kledingkast van je moeder te duiken, op zoek naar een broek met wijd uitlopende pijpen.

Hieronder een filmpje van de finale van de Marc Jacobs show in New York.

Lees ook:Kleding moet in 2011 vooral lekker zitten
Lees ook:Bij Marc Jacobs kijken we meer naar de sterren dan de kleding
Lees ook:Chinese invloeden bij Pre-Fall collectie Chanel
Lees ook:New York Gossip: Modellen struikelen over hun Manolo’s
Lees ook:New York Fashion Week: Marc Jacobs over de jaren ’80

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marc Jacobs showt jaren zeventig collectie in New York

  1. atithi

    mooie kleur ….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>