Nederlandse vrouw meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media

unnamed(3)Wanneer make-up loze selfies, zwangere buiken met striae en andere imperfecties worden gedeeld op social media, draagt dat voor vier van de tien Nederlandse vrouwen (41%) bij aan het eigen zelfvertrouwen. Huidklachten die het zelfvertrouwen het meest aantasten zijn acne (33%), huidveroudering (17%) en een droge of schilferige huid (13%). Van de groep die last heeft van acne, is maar liefst 40% zich daar meerdere keren per dag – soms zelfs constant – van bewust. Toch zijn huidklachten voor de meerderheid geen reden om minder selfies op social media te delen (60%). Dit blijkt uit een onderzoek van Bio-Oil onder ruim 1000 Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder.

Zelfvertrouwen
49% van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat wanneer ze last heeft van huidklachten, dit haar zelfvertrouwen negatief beïnvloedt. Bij vrouwen onder de 30 jaar ligt dat percentage zelfs op 71%. In deze leeftijdsgroep geeft 38% aan ook weleens negatieve reacties uit de omgeving te krijgen. Een derde van deze (jonge) vrouwen wordt liever niet aangeraakt wanneer ze last heeft van haar huid (39%). Met name acne is bij deze groep de boosdoener, bij de groep 60+ is huidveroudering de grootste klacht. Huidklachten zijn dus iets van alle leeftijden, maar er verandert wel wat door de jaren heen.
Advies over huidverzorging zoeken vrouwen verder eerst bij winkelpersoneel van de drogist/parfumerie (36%), dan bij de huisarts of specialist (29%) en op de derde plaats komen vrienden of vriendinnen (27%).

Regionale verschillen
Als we kijken naar de vier regio’s in Nederland, zien we dat huidklachten in het noorden van het land een minder grote impact hebben op het sociale leven (10% vs. 18% in de rest van het land). Met name in Overijssel en Limburg geven vrouwen aan niet minder actief te zijn op social media wanneer ze last hebben van huidklachten (11% vs. 22%). Wanneer de impact toch dusdanig is dat men actie wil ondernemen om de huid te verbeteren, halen vrouwen in Friesland advies uit tijdschriften (23% vs. 12%) en in Overijssel meer van winkelpersoneel 48% vs. 35%).

Zwangerschap en huidklachten
Voor bijna een vijfde van de vrouwen onder de 40 jaar zijn striae en huidstriemen het meest van invloed op het zelfvertrouwen. Deze huidproblemen ontstaan bij veel vrouwen gedurende hun zwangerschap. Een van de speerpunten van Bio-Oil is het helpen voorkomen van huidstriemen. Door de olie vanaf de start van het tweede trimester aan brengen daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen, zoals op de onderbuik, borsten, lage rug, heupen, billen en dijen, wordt de kans dat huidstriemen tijdens de zwangerschap ontstaan, verkleind.

Lees ook:Doutzen Kroes keert terug in Victoria’s Secret show
Lees ook:Eerste webshop en magazine voor getinte vrouwen
Lees ook:Bobbi Brown introduceert confidence stick
Lees ook:Nederlandse ELLE viert haar 25ste verjaardag in Chicago Social Club
Lees ook:Nederlandse vrouw gek op sale shoppen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse vrouw meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media

  1. Sierraa

    Ik vind persoonlijk dat het de natuur zo in elkaar zit. Er is geen enkele persoon perfect! Iedereen heeft zijn min punten, de ene heeft ze in extreme vormen, en de andere in lichte vormen.

    Maar ik vind gewoon dat je het leven moet waarderen, geniet van de dingen om je heen. Het leven is zo voorbij, dan besef je dat je om dat ene rimpeltje waar je je hele leven op hebt gefocust helemaal niks voorstelt, en je je al die tijd gewoon hebt aangesteld!

    Geniet van familie, vrienden, de uitjes, dat zijn de belangrijke dingen in het leven. En ojaa kinderen! Als je kinderen hebt besteed je tijd goed met ze!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>