Nederlandse vrouw gek op sale shoppen

De gemiddelde Nederlandse vrouw is gek op de uitverkoop. Bijna 90% van de Nederlandse vrouwen zegt regelmatig tot altijd kleding te kopen in de uitverkoop. Meer dan de helft (66%) houdt zelfs in de gaten wanneer de uitverkoop begint om dan pas te shoppen, zo blijkt uit een onderzoek van Wehkamp uitgevoerd onder 773 vrouwen.

Hoewel er tijdens de uitverkoop meer kleding en schoenen worden gekocht, geeft 80 procent van de ondervraagden aan juist geld te besparen wanneer zij kleding met korting kopen. Toch worden tijdens het sale shoppen meer impulsaankopen gedaan dan normaal (63 procent).

De Nederlandse vrouw mag dan dol zijn op sale, toch is er ook een aantal ergernissen. De onoverzichtelijke graaibakken zijn volgens de vrouwen het ergst (65 procent), gevolgd door rommelige winkels (51 procent) of er na een lange zoektocht achter komen dat het item er niet meer in de juiste maat is (43 procent).

Ook online is de uitverkoop populair. 80 procent van de vrouwen koopt online haar kleding of overweegt een online aankoop. In de uitverkoop wordt er door 60 procent van de vrouwen regelmatig iets online gekocht.

Foto: Tessted

Lees ook:Helft vrouwen bepaalt ondergoedkeuze partner
Lees ook:Sample Sale Little Soho – 5 & 6 april
Lees ook:Styliste Danie Bles verkoopt kleding van BN’ers
Lees ook:Nooit meer een miskoop
Lees ook:Afvallen tijdens het shoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>