Eerste webshop en magazine voor getinte vrouwen

Screen Shot 2016-08-28 at 20.31.11De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman zorgt met Shaydes.nl voor een primeur in Nederland. Dinsdag 2 augustus worden de eerste webshop en het eerste lifestyle magazine over speciale make-up voor getinte vrouwen gelanceerd.

In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid. Wat in Amerika en de UK al heel gebruikelijk is, was er hier nog niet: een webshop met speciale make-upartikelen voor getinte vrouwen. ,,Dat is een gemis. Een donkere huid heeft een heel andere ondertoon, waardoor make-up vaak te rood of te geel uitvalt. Speciale make-up voor die doelgroep is maar zeer beperkt verkrijgbaar. Daarom ben ik deze webshop begonnen,” aldus Chapman. Vooraankondiging op social media als Instagram leverden enthousiaste reacties op als ‘het zal tijd worden’.

Buitenlandse online magazines met beautytips voor donkere vrouwen zijn er genoeg. Ook vrouwen in Nederland kunnen die in beperkte mate kopen. Een Nederlandstalig magazine voor die doelgroep was er nog niet, dus sprong Chapman ook in dat gat. ,,Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty tips en tips over haar. Het eerste nummer heeft als thema ‘African beauty’. Daarin interviewen we bijvoorbeeld Afrikaanse ontwerpers die in Nederland wonen,” vertelt ze. ,,In de fashion en beauty industrie wordt minder aandacht besteed aan donkere vrouwen. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom gaan wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers zetten.”

 

Het Shaydes Magazine verschijnt zes keer per jaar en is te koop op de website. Shaydes verkoopt onder meer producten van het in Amerika populaire Black Radiance Cosmetics. Chapman: ,,Het is onze missie om vrouwen te inspireren. Wij willen vrouwen helpen om zichzelf mooi(er) te maken en ook om uit te drukken wie ze zijn. De meeste van onze producten zijn gemaakt door donkere vrouwen voor donkere vrouwen.”

Lees ook:Fiona Hering ontvangt eerste paar Black Label schoenen
Lees ook:I love Fake Magazine gelanceerd in Amsterdam
Lees ook:Charlotte Tilbury komt naar Nederland
Lees ook:Nieuwe webshop voor tassen: MyNewBag.nl
Lees ook:Victoria’s Secret Amsterdam CS is open!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>