WINONAH presenteert herfst/winter 2016-2017

Jaren 50 silhouetten vertaald naar een modern esthetiek met multifunctionele elementen zijn de kenmerkende eigenschappen voor de herfst/winter 2016-2017 collectie van WINONAH. Deze feminiene collectie wordt verlicht door het leidmotief van dit seizoen; de kolibrie.

Bij elke creatie staat de kwaliteit van het Italiaans vakmanschap weer voorop. WINONAH staat voor luxe en elegantie en past bij een eigentijdse lifestyle. Voor overdag staan multifunctionele items geschikt voor reizen en dagelijkse verplichtingen centraal, waar ‘s avonds de focus ligt op de kracht van vrouwelijkheid.

De persoonlijke visie van de ontwerper zorgt ervoor dat typische jaren 50 constructies terug te zien zijn in zogezegd draagbare couture. Door middel van het combineren van zwaardere materialen met het luchtige raffinement van de kolibrie, wordt er een ode gebracht aan Suriname, het geboorteland van de designer. Dit heeft geresulteerd in een reeks aan collectiestukken met ware ‘Made in Italy’ excellence.

De rok met crinoline constructie om de heuppartij te benadrukken, staat weer in contrast met double-face wol en kasjmier oversized jassen met brede schouders. Een zeldzame dubbele constructie van materialen wordt ook toegepast op de hyper vrouwelijke bustier, die op korset achtige wijze samenkomt in de taille. Ook jersey, geweven in wol en viscose is terug te zien in verscheidene items in deze collectie, waaronder de met lamé ingelegde jurk. De eigentijdse twist is terug te zien bij de minirok waar de knopen zijn verborgen om de ononderbroken lineaire zuiverheid te waarborgen. Zelfs de metalen ritssluitingen hebben een rosé gouden effect ten behoeve van discretie.

Bijzondere technieken zijn gebruikt om de meest luxueuze materialen te ontwikkelen zoals: zwart-wit jacquard in wol en stretchkatoen, verweven met lamé-draad of een hedendaagse vertaling van tartan.

Lees ook:WINONAH lanceert webshop
Lees ook:Winonah de Jong presenteert eigen collectie WINONAH tijdens Milaan Fashion Week
Lees ook:Primark lanceert aw16 menswearcollectie vol mannenmodetrends
Lees ook:Winonah de Jong presenteert najaarscollectie in Milaan
Lees ook:Christian Wijnants Resort SS16

1 Reacties // Reageer

One thought on “WINONAH presenteert herfst/winter 2016-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>