Fabienne Chapot toont wintercollectie in Amsterdamse bagagehal

unnamed-2Fabienne Chapot’s Winter 2018 show bevestigt dat het menens is voor het Amsterdamse label, met een subliem exotische collectie die ademt van de mode en vrouwelijkheid en tegelijkertijd duidelijk het intellect aanspreekt. De collectie neemt de toeschouwer mee op een visuele expeditie naar het Parijs van de jaren ’20 en is geïnspireerd op een artistieke Parisienne met een voorliefde voor oriëntaalse kunst.

De show vond 10 januari jl. plaats in één van Amsterdams meest historische panden uit de Oost-Indische handelsgeschiedenis, de Bagagehal, voor de gelegenheid omgetoverd tot het atelier van een kunstenares.

Door inspiratie te halen uit een van de meest interessante en gevierde momenten in de culturele geschiedenis – in plaats van te kijken naar de trends van 2018 – brengt het merk een nieuw niveau van verdieping en creativiteit. Deze moderne kijk op retro sentiment resulteert in een spectaculair rijke, maar zeer draagbare collectie die uitgesproken vrouwelijk is.

De collectie volgt vier thema’s, bijna als hoofdstukken uit een boek:

Costume Artisan; of liever gezegd Fabienne Chapot’s kijk op de werkkleding van een kunstenares, denk aan denim overalls in een vrouwelijke snit, met geborduurde verfspatten die we ook weer op de schoenen vinden.

Parade de Bohème; een feest voor het oog en inspiratie voor elk artiest. Gebaseerd op een circus troupe van exotische dieren die door de straten van Parijs paraderen. Dit thema wordt gekenmerkt door een mix van prints met apen, olifanten en papagaaien in prachtige zijdes, jacquards en zelfs een teddy-achtig vest met all-over print.

Café de Flore; de favoriete spot van de Parijse bourgeoisie – en één van de meest iconische cafés ter wereld. Gekenmerkt door smaragdgroene en roest tinten, prints van bewerkte tegeltjes en delicate bloemen op kimono-achtige wikkeljurken en een mix van grove en verfijnde breisels.

Atelier Asiatique; dieprood en helderblauw vinden hun weg in dit oriëntaalse thema, wat bijna aanvoelt als een verboden opium den. Nauwsluitende jurken geïnspireerd op de Chinese Cheongsam. Prints van parasols en Japanse bloesems. Kimono’s in verschillende vormen, wijd, lang en soepel vallend – of ingekort van fluweel met een complex borduursel van goud en zilveren kraaltjes.

Opvallend dit seizoen zijn het gebruik van rijkere stoffen, zoals zijdes, zacht kasjmier, jacquards en verfijnd borduurwerk – en het sterke narratief wat door de hele collectie verweven zit. De kleuren zijn rijk en de details, prints en motieven uiterst fantasierijk.

De accessoires nemen een voorname rol in. Ze dragen niet alleen het universele gevoel en verhaal van de collectie, maar zijn uitermate verfijnd, met nieuwe materialen en meer hoekige, scherpe vormen.

Lees ook:Fabienne Chapot neemt je deze zomer mee naar PARADISE
Lees ook:CELEBRATION TIME MET FABIENNE CHAPOT
Lees ook:Modemerk FAB. wordt FABIENNE CHAPOT
Lees ook:LIZZY VAN DER LIGT X FABIENNE CHAPOT: EEN MATCH MADE IN SPACE
Lees ook:Levi’s® Line 8: Young & Rebellious

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>