How to wear: de tuinbroek

tuinbroekDe tuinbroek is terug. De één vindt m hip, de ander vindt m oudbollig. Als het aan ontwerpers als Ralph Lauren, Jean Paul Gaultier, Roberto Cavalli en Matthew Williamson ligt, wordt de tuinbroek aankomende lente/zomer in ieder geval een grote hit.

De tuinbroek van Ralph Lauren is lekker baggy en afgedragen. De ontwerper combineert m met lieflijke bloesjes van voile die voorzien zijn van ruches. De variant van Jean Paul Gaultier in wat luxer en is bovendien voorzien van zijn befaamde puntige bh. Bij Roberto Cavalli zien we een vrouwelijke versie, gecombineerd met bloesjes en tops met kant en ruches.

We geven toe: de tuinbroek is niet het meest makkelijke kleding stuk om te dragen en de boerenmeiden look ligt op de loer, maar als we kijken naar de voorbeelden van de diverse designers is er absoluut iets van te maken.

De belangrijkste tip die we je daarbij kunnen geven, is: combineer de tuinbroek niet met items die uit “zijn” kast komen zoals polo’s, rugby shirts en geruite shirts maar houdt het lieflijk en vrouwelijk. En over de bijpassende schoenen kunnen we kort zijn, denk: neutraal met hak.

Door: Cynthia Nieuwendijk

Meer over deze trend? Klik hier.

Schoenen Asos, Voltan en 3Suisse.

Kleding: Asos, J.P. Gaultier, Matthew Williamson, Benetton en Ralph Lauren

Lees ook:Ook herencollectie van Matthew Williamson voor H&M is héél kleurrijk
Lees ook:Modenieuws: Geen hysterie rond Matthew Williamson voor H&M
Lees ook:Matthew Williamson over zijn werk en inspiratie
Lees ook:Nieuwe collectie Matthew Williamson voor H&M nieuw succes?
Lees ook:Ralph Lauren krijgt onderscheiding

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “How to wear: de tuinbroek

 1. Tuinbroektom

  En hoe zit het op dit moment met de tuinbroek voor mannen?

    /   Reply  / 
 2. Edwin

  Ha Tom, G-star heeft er op dit moment 1 die erg stoer is.
  Heb er 1 gekocht dit weekend in de G-star store in Den Bosch, daar waren de maten M,L en XL nog voorradig (elk 1 exemplaar). Heb de XL genomen, ben 1.90 lang. In Eindhoven in de G-star shop lag nog een L.
  De broek heeft 4 knopen aan elke kant en een hoog borst en rugstuk.

    /   Reply  / 
  1. Edwin

   Was vandaag nog in Eindhoven in de G-star store, hing nog een A-crotch Salopette maat L, een super tuinbroek, maar helaas voor mij met lengte 190 en wijdtemaat 34 net iets te klein.
   Misschien kan een van jullie er nog zijn plezier mee doen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>