Karin Swerink over de Glamour Stiletto Run

De Glamour Stiletto Run is één van de meest populaire mode-evenementen van Nederland. Ieder jaar wordt het feestje groter en groter, zo ook dit jaar. Donderdag aanstaande zal de PC Hooftstraat voor één middag weer op zijn kop staan. En niet omdat er uitverkoop is…Ik sprak Karin Swerink, hoofdredacteur van Glamour over het jaarlijkse festijn.

 

Foto: William Rutten

 

 

 

Glamour's Karin over de Glamour Stiletto Run:

‘ We krijgen ieder jaar zo'n 4000 aanmeldingen binnen. Helaas kan niet iedereen meedoen, dat zou te chaotisch en gevaarlijk worden.  Omdat we toch graag meer meiden wilden laten meerennen besloten we het dit keer anders te doen. Het liefst wilde ik alle 4000 meiden laten meedoen, in het Vondelpark bijvoorbeeld. Maar ook dat lukte niet. Daarom hebben we besloten om eerst een voorronde te houden in 5 verschillende steden in Nederland en België.  Voor de 25 snelste loopsters staan in iedere stad 3 limousines klaar die ze naar Amsterdam zullen brengen voor de grand finale. Uit deze selectie wordt uiteindelijk ook gekozen wie de winnaar is van de mooiste hakken. Je moet  dus niet alleen heel snel zijn maar ook nog zorgvuldig je pumps uit kiezen. ‘

‘ De Glamour Stiletto run is eigenlijk een 3-dimensionale Glamour. Ook hier staan fashion en fun centraal. Mode is natuurlijk heel belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Fashion met een knipoog dat willen we met ons blad en de run uitstralen.  Ook in andere landen is de Stiletto Run een groot succes.  Ze hebben het allemaal van ons gekopieerd. Super leuk!'

Glamour's Karin over haar eigen schoenentic:

‘Hoeveel paar hakken ik in mijn kast heb staan? Haha, ehm geen idee! Ik verstop ze namelijk altijd voor mijn man. Ik denk dat ik op dit moment een stuk of 30 paar hakken draag. De rest staat in de auto of zit verstopt in dozen. Mijn Lievelingshakken zijn van Marc Jacobs. Blauw fluweel met een  strikje en open teen. Echte miskopen heb ik niet. Nouja, misschien een paar juweeltjes van Prada. Eigenlijk waren ze een hele maat te klein, maar ze waren zo mooi dat ik ze wel moest kopen van mezelf. Ik heb ze nog maar twee keer aangehad. Een keer tijdens HNTM en één keer op een award gala. Halverwege de avond  deden mijn voeten zo zeer, dat ik van schoenen geruild heb met een vriendin. Toen ik naar huis ging heb ik de Ugg's van een andere vriendin maar geleend. Ik kon niet meer. Het was uiteindelijk een gigantisch gedoe, maar ik moest ze aan.'

‘Ik moet ook regelmatig een stuk rennen op hoge hakken. Tijdens de Fashion Week in Parijs ren je van hot naar her maar ik vind dat ik als hoofdredacteur van Glamour wel hakken aan moet. Wat ook vervelend is zijn de straten in Amsterdam. Regelmatig blijft één van mijn schoenen vast staan op straat terwijl ik al 3 meter verderop loop. Gênant! Net als wanneer ik mijn kinderen ophaal van school. Dan sta ik daar op mijn dure hakken…Iedere keer denk ik weer: Had ik nou maar mijn Ugg's aangedaan. Maarja, ik ben en blijf een echte vrouw! ‘

Kijk voor meer informatie op www.glamour.nl

Lees ook:Vrouwen hebben liever nieuwe schoenen dan seks
Lees ook:Rennen op stiletto’s
Lees ook:Glamour the Restaurant!
Lees ook:Ren 10.000 euro tegemoet
Lees ook:Over-knee laarzen: ja of nee?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>