De Western laars in een modieus jasje

Je zou het misschien niet denken, maar er zijn weinig schoenen die zo veelzijdig zijn als de Western laars. En deze winter vind je de klassieker in een modern jasje in de winkel, vertelt shoeaholic Cynthia Nieuwendijk.

De klassieke Western laars is anno 2009 een veelzijdige schoen. Er liggen bijvoorbeeld afgezakte, enkelhoge of juist modieus lange varianten in de winkels. Kortom, de authentieke cowboylaars heeft een modern jasje gekregen. Naast de originele kleuren, zoals bruin en zwart, zijn de boots in vele kleuren, waaronder roze, te koop. Ook de liefhebbers van suède, studs en afzaklaarzen (slouch boots) worden op hun wenken bediend.

De Western laars is niet alleen qua vormgeving, maar ook in het gebruik heel veelzijdig: je kunt de sterke schoen vrouwelijk, hip, casual, lady-like of stoer dragen. Een combinatie met jeans natuurlijk de meest klassieke stijl. Maar ook hier zijn variaties mogelijk, die afhangen van het model van de spijkerbroek.

Als je een Western laars ónder de broek draagt, dan geven ze je lengte, maar blijft je outfit een casual look houden. Het beste jeansmodel hiervoor is met een wijde pijp, want de cowboy boot heeft meestal een brede schacht. Zorg ervoor dat je jeans goed van lengte is zodat je alleen de neus van de laars ziet. Nadeel van deze stijl is natuurlijk dat je de mooie laarzen nauwelijks ziet. Maar daar staat tegenover dat je met laarzen een slank en lang silhouet kan krijgen- en dat is altijd een plus.

Als je een laars liever over je jeans draagt, dan is een skinny ideaal. Mocht je een rechte jeans hebben, dan vouw je die om en stop je ze in de laars. De laars staat geweldig met een leren jasje en een goede tas om een city look te krijgen en het plattelandse ranch gevoel uit te sluiten.

Je kunt de cowboylaars dus net als een bootie dragen. Met een gebreide tuniek, losvallend jurkje, leggings en grof gebreide vesten komen de laarzen prachtig uit. Als je de outfit simpel van kleur houdt en al te veel cowboy accessoires vermijd, zijn Western laarzen met opvallend veel verschillende outfits te combineren. Zelfs bij een zwart kantoorpak zijn er mogelijkheden. Want hoe verrassend is het niet om onder een mooie zwarte pantalon nog net die gave laarzenneus te zien?

Op de foto: Western laarzen (tekst Cynthia Nieuwendijk)

Lees ook:How to wear: de nieuwe Western Boot
Lees ook:Best Basic Boot
Lees ook:De laars die iedereen deze herfst in huis moet hebben
Lees ook:Laarzenleed of simpelweg stoere schoenen?
Lees ook:De zwart/wit trend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>