Vijf gouden stropdasregels

stropdasDe stropdas die je draagt, vertelt iets over je persoonlijkheid. Het is dan ook belangrijk bij iedere gelegenheid de juiste das te kiezen. Om je hierbij een handje te helpen vijf gouden stropdasregels. Als je deze regels opvolgt, kan het al bijna niet meer mis gaan…

1.    It’s a matter of size
De breedte van de stropdas is aan mode onderhevig, momenteel zijn smalle dassen bijvoorbeeld de trend. Hoef je niet zo nodig met de mode mee te gaan, dan ligt de juiste dasbreedte zo tussen de 8,5 en 9,5 centimeter.

2.    Hoe laat is het?
In de ochtend kun je het best kiezen voor een lichte das, wellicht met een printje. ’s Avonds is donker geschikter.

3.    Niet te bont
Vermijd te wijde, te drukke, maar ook nietszeggende dassen. Naast de (altijd goed) dunne, zwarte, kun je ook een exemplaar zoeken met rustige, kleine patronen (vierkantjes, stipjes, paisley of strepen). En, nodeloos om te zeggen: afbeeldingen zijn minpunten.

4.    Kleur
Als je het goed doet, valt je das op tussen je overhemd en pak. Je das moet daarom altijd donkerder zijn dan je overhemd en meer kleur hebben dan je colbertjasje. Omdat de meeste kleur van je outfit in je das zit, toon je hiermee je persoonlijkheid. Besteed er dus voldoende aandacht aan. Maar: hooguit drie verschillende, harmonische kleuren.

5.    Mix
De juiste das kiezen komt neer op gevoel voor stijl. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat een opvallende print vloekt met een gestreept of geblokt overhemd. Probeer je smaak ingetogen te houden, maar wel wat creativiteit toe te passen, zoals Trussardi doet op de afbeelding.

Lees ook:Hoe kies je een passende das bij je overhemd?
Lees ook:De kenmerken van je favoriete overhemd
Lees ook:666 wordt 112: Eerste Hulp bij Concealers
Lees ook:Dress Men
Lees ook:Chantal Janzen wint ELLE Personal Style Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>