Dress Men

De ELLE heeft er deze maand een heel nummer aan gewijd: DE man. De kerels krijgen zelfs pagina’s lang allerhande stylingtips. Want volgens de ELLE meisjes ziet de gemiddelde Nederlandse er nu niet bepaald denderend uit. En dat is niet vreemd, zeggen ze, want er is niet een betrouwbaar modetijdschrift voor de (hetero) man. Juist. De meiden zijn kennelijk even de Esquire en de Avantgarde voor mannen vergeten. Maar dat terzijde, kledingtips zijn altijd leuk.

Ik heb ze even voor U samengevat.

Het begint al met de kleur. Ga niet voor het cliche witte of blauwe overhemd, maar kies een felle kleur. Doe eens een print, borduursel, zelfs een patroontje mag. En dat moet je weer combineren met een mannelijk accent. Een ruwe spijkerbroek doet het altijd goed. Tja, ik denk niet dat mijn liefde hierin trapt. Maar ok.

En nu we het toch over de bovenkleding hebben. Investeer eens in een kwaliteits-tshirt, met een strakke V-hals (let op: die mag niet te strak of te breed zitten) en verder zegt de ELLE dat je heel goed verschillende T-shirts over elkaar heen kan dragen. Korte over lange mouw, streep over effen, dat soort dingen. Hmmm, doet me denken aan de look van die hippe reclamejongens.

Verder mogen de pakken ook. Juist, dat was al veelvuldig te zien op de catwalk. Maar de ELLE schrijft dat je best een niet-conventioneel pak kan aantrekken. Bijvoorbeeld een smokingjasje op een tuinbroek. U leest het goed. Op een tuinbroek. Ik ben heel benieuwd, want dit lijkt me echt een waardeloze tip. Mocht U daar ook niet zo van houden: een oversized, relaxt pak van soepele stof is prima. Lekker relaxt t-shirtje eronder en klaar is kees.

Verder is als jas de trenchcoat voor de man (voor de vrouw ook) hip en geven ze een goede tip voor het vinden van een goede broek. Als je de broekband ongeopend om je hals kunt leggen, klopt de maat. Het zal ongetwijfeld een hilarisch tafereel zijn om te zien, maar dan heb je in ieder geval wel de juiste broek te pakken – denk ik zo.

Wil je je stijl nog wat ophippen? Accesorize is the key word. Giletjes, vesten, sjaals, goede zonnebrillen…Let ook eens op de verhoudingen. Bijvoorbeeld onder een trenchcoat een lange broek. Een voordeel: je kan zo je fysieke ‘minpunten’ wegwerken…

Goed intitiatief van de ELLE, maar ik ben erg benieuwd of DE nederlandse man zich er ook maar iets van aantrekt. Ik vermoed van niet. Maar je het maar nooit, misschien schuilt er in iedere man wel een modebewuste Jude Law….

Lees ook:kledingtips voor kleine meiden
Lees ook:Lente Fashion Musthaves voor Mannen
Lees ook:De nieuwe opvolgers van de bolero
Lees ook:Skinny jeans in een nieuw regenboogjasje
Lees ook:Magazine Elle opent webshop

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Dress Men

  1. Renaat

    Huh? Onder een trenchcoat een lange broek? Ik weet het niet maar een korte broek onder een trenchcoat lijkt mij regelrechte horror. Dus een lange broek lijkt mij logisch!
    Die tuinbroek vind ik ook dubieus net als prints maar dat komt omdat daar altijd veel in misgaat.
    Ik ga vanaf vandaag goed opletten hoeveel mannen de Elle tips hebben opgevolgd, leuk!

      /   Reply  / 
  2. Yvonne

    Mijn vriendje gaat best leuk gekleed voor een Nederlandse man, maar bladerde met opgetrokken wenkbrouwen in mijn Elle. Hij las sjaaltjes en begon een betoog over Dyanne Beekman en waarom hij vooral niet een sjaal om zijn nek ging doen. Mmmmm ik ben benieuwd wat andere mannen met de tips gaan doen.

      /   Reply  / 
  3. Pieter

    Ik ben zo blij met deze post! Want al een hele tijd clueless over wat ik deze zomer moet dragen…wel heb ik nog een accesoire-vraag. Ik draag vaak een rugzak omdat ik altijd een hele hoop zooi meesleur (visitekaartjes, zakdoekjes, moisturizer, gel, een boek, je kent het wel…) maar ik ben echt uitgekeken op mijn zwarte :-S Eastpak rugzak. (Is ook best wel studentikoos en niet echt hip bij een mooie zomeroutfit.) Is de heuptas nog in? En welke merken hangt de modebewuste man tegenwoordig over zijn schouder?

      /   Reply  / 
  4. Danielle

    @ Pieter, Grote tassen die je casual in je hand houdt zijn ook helemaal hip voor mannen. Was hartstikke hip op de catwalks. De bijenkorf heeft zich goed op deze trend gestort en voor mannen een aantal leuke merken verzameld (van tommy hlfiger en dergelijke)

    En nee, een heuptas kan nog steeds niet!

      /   Reply  / 
  5. bas

    hoi, heel toevallig kom ik als man op deze site terecht en lees de kleding tip voor de man. Ik vraag me al jaren af wat er toch mis is met de tuinbroek. Wie kan mij dat uitleggen. De kledingtip; tuinbroek met een jasje erover is niet nieuw. In de jaren tachtig heb ik veel tuinbroeken gedragen met vaak een colbert jasje erover. Stond stoer en ik kreeg veel complimenten. Ik zou het zó weer doen, alleen ik zie nergens in de winkels mooie jeans tuinbroeken zoals we die in de jaren tachtig en zelfs negentig konden kopen. Tripper had destijds de aller mooiste tuinbroeken te koop. De reden van mijn reactie is; wat is er toch mis met de tuinbroek? Wie kan mij dat uitleggen. Ze zijn heerlijk om te dragen!!! Ik zie niet in waarom een man geen tuinbroeken mag dragen. Nou ja ……….. ik lees graag wat erop tegen is.

      /   Reply  / 
    1. renee

      je hebt helemaal gelijk waarom zou een man geen tuinbroek kun dragen is alleen jammer dat ze er nu alleen maar voor vrouwen zijn.
      bij de beijenkorf zijn er wel verschillende te koop maar alleen voor vrouwen maar die ven replay doet het ook wel bij mannen alleen hebben mijn maat niet.
      ik heb er wel eentje besteld bij otto is ook wel eigenlijk voor dames maar deze hadden ze in mijn maat namelijk l maat 104.

        /   Reply  / 
  6. Renaat

    Over tuinbroeken gesproken. Ik zag dat gisteren Maik de Boer ook een tuinbroek aanhad. Helaas werd ik er niet heel wild van, ik dacht alleen maar, waarom maar dat heb ik wel vaker met Maik.
    Ik moet wel bekennen dat ik in de jaren ’80 de tuinbroek echt heel cool vond. Het is misschien de associatie die de tuinbroek bij me oproept: boerenknecht, simpel, jaren ’80 enz enz.

      /   Reply  / 
  7. Bas

    Renaat hoi. Leuk dat je zo snel antwoord. Wie is in Godsnaam Maik de Boer? Een voetballer misschien?
    Wat betreft de tuinbroek kan ik me niet voorstellen dat mensen zo negatief op de tuinbroek reageren omdat het aan boerenknechten doet denken. En in de jaren 80 en 90 waren mensen ook al zo negatief. M.n. mannen werden raar aangekenen als ze er een aanhadden. Ik wel dus!! Maar niemand heeft mij ooit verteld waarom die tuinbroek zo raar was / is. Ik vond en vind ze nog steeds gaaf en ze zitten bovendien verukkulijk. Misschien een beetje lomp, maar daar is toch niets mis mee? Waarom toch. Ben ik misschien naief?

      /   Reply  / 
  8. Danielle

    Dit vind ik leuk, een man in tuinbroek! Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit mannen in tuinbroek in het straatbeeld heb gezien. Ik kan me d’r eigenlijk ook niet zo goed iets bij voorstellen. Maar apart is het wel! En ik ga eens vragen aan de vrouwen in mijn werkomgeving, waarom de tuinbroek als ‘raar’ wordt beschouwd…Ik denk zelf vanwege het geitenwollensokkenimago.

      /   Reply  / 
  9. Bas

    Daniëlle, leuk dat je reageert. Ik ben benieuwd naat wat de vrouwen in jouw werkomgeving hierop te vertellen hebben. Mijn vriendin vond het destijds geen probleem, buiten het feit dat het wat lomp stond. Maar ze vond en vind tuinbroeken zelf ook leuk, hoewel ze ze niet droeg / draagt. Ik ben inmiddels niet meer zo slank, dus het zal me ook niet meer echt staan. Ik was toen slank en dan staat het echt niet slecht vind ik. Tot horens!!!

      /   Reply  / 
  10. Maarten

    Ook ik heb in de jaren 80 en 90 veel jeans tuinbroeken gedragen.
    En net als Bas vraag ik mij ook af wat is er mis met de tuinbroek?
    Ze dragen geweldig lekker, en ik vind ze ook hartstikke hip staan.
    Eindeloos te combineren ook.
    Ik ben altijd heel zuinig op mijn tuinbroeken geweest, en daarom ben ik ook blij dat ik nog wat modellen vanuit de jaren 80 en 90 nog steeds heb.
    En ja, ik draag ze nog steeds.

      /   Reply  / 
  11. Toon Steenackers

    Hallo,waar kan ik ze kopen!!!!!!!!!!!!!

    groeten Toon

      /   Reply  / 
  12. marc

    IK WIL OOK WETEN WAAAR JE EEN TUINBROEK KAN KOPEN?????

      /   Reply  / 
  13. Melissa

    Hmm hoofdletters…. betekent dat dat je schreeuwt?!? (Grapje!!!)

      /   Reply  / 
  14. Annemieke

    laat ik nou net een tuinbroek hebben gekocht via internet…een Tripper NB!!! Ik ben zwanger en ga op vakantie en de tuinbroek lijkt mij ideaal: inderdaad met alles te combineren, ruimte voor portomonee/mobiel etc., lekker stevig en lekker ruim zittend. Ik heb op Marktplaats.nl gekeken, zoek onder tuinbroek Tripper en je vindt er nieuwe (dat hoop ik dus! Ik heb hem nog niet ontvangen…) voor 15 euro…
    Gisteren nog in winkels geprobeerd maar idd nergens te krijgen.

      /   Reply  / 
  15. jamy

    tuinbroeken werden voornamelijk in de jaren 90 vele gedragen in de hip hop scene en veel rmb artiesten droegen deze samen met timberlands schoenen eronder. boven gingen voornamelijk strakke body shirts met korte mouwen met die touwtjes bij de borst je kent t wel toch. of met een strakke witte geribbelde hemd. Dit was echt een hot item destijds. ik ben eigenlijk zoekende naar een trendy tuinbroek voor as zomer het hoeft ook niet perse jeans te zijn als deze maar voor de jaren 2010 gestyled is ben ik er al blij mee. dit is altijd makkelijk aan te trekken voornamelijk voor mij. ik ben erg sportief en soms loop ik er baggy bij( of erg netjes ook hoor). mailme voor info op : [email protected] thnx jamy xx

      /   Reply  / 
    1. jamy

      ohja ik ben man

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>