AIFW: koptelefooncouture bij Daryl van Wouw

Vrijdagavond vond dan eindelijk de lang verwachte show van lievelingetje Daryl van Wouw plaats ( nu Percy Irausquin niet meer showt staat Daryl qua populariteit met stip op nummer 1). De tent waarin de show plaatsvond zat binnen no-time propvol, er moesten zelfs mensen op de grond zitten. ( waaronder ontwerpers en redactrices van grote Nederlandse glossy's) Toch mocht de drukte én het feit dat de show ruim een uur te laat begon de pret niet drukken. De sfeer die er hing was geweldig en Daryl maakte er samen met zijn modellen weer één groot feest van.

 

 

Wat zou Daryl dit jaar doen? Zou hij weer gaan voor de all-over Daryl print? Ik hoopte stiekem van niet…Een paar keer is leuk, maar het wordt al snel achterhaald. Gelukkig vond Daryl dit zelf ook en verving hij zijn All-over Daryl prints voor sterk grafische prints van origami en strakke lijnen. Het bekende printje van Daryl's gezicht kwam nog maar sporadisch terug zoals op het rugpand van een van zijn jasjes. De inspiratie voor deze collectie was het mid 80-ties old skool gevoel met de sfeer van de hedendaagse Aziatische folklore, zowel modern als traditioneel. Zijn collectie leek op één grote kleurenbom die op de catwalk tot ontploffing werd gebracht. De basiskleur voor zijn collectie was wit, maar de drie primaire kleuren en zeven secundaire kleuren overheersten.

Dit seizoen had Daryl ook voor het eerst een mannenlijn onder zijn eigen naam. De lijn was stoer met een egde en was net als de vrouwenlijn overgoten met kleur. Knalroze, blauw, groen en geel, niets was te gek. Skinnyjeans, bermuda's, giletjes met een blokkenprint en complete joggingpakken van jerseys en katoen. Voor de vrouwen waren er veel pofrokjes, nonchalante hoodies, wijde rokken met bewegelijke origamistructuur en eveneens strakke jeans. Kortom street wear zoals alleen Daryl het kan maken. Ik vond de collectie overigens minder bijzonder dan de collectie van afgelopen seizoen. Vorig jaar zaten er meer verrassende elementen in zijn collectie verwerkt en ook de overdaad aan kleur vond ik iets te veel van het goede.

Hij wist het wel weer goed te maken met zijn street-couture-designs. Bodywarmers en broeken gevoerd met felgekleurde koptelefoons en als topper een uitbundige jurk van verschillende kleuren koptelefoons. Kijk daar zaten we allemaal op te wachten!

Aan het einde van de show kwamen alle modellen al dansend en met ballonnen de catwalk op. De zaal barste los en Daryl nam al dansend/springend zijn applaus in ontvangst. Jammer alleen dat hij aan het einde van de catwalk omviel…Hilariteit alom!

Lees ook:AIFW: Daryl van Wouw in een ander jasje
Lees ook:AIFW: Chinese prints bij Daryl van Wouw
Lees ook:Paarden lopen SuperTrash show tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:AIFW: volwassen show Daryl van Wouw
Lees ook:Marc jacobs @ New York Fashion Week

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “AIFW: koptelefooncouture bij Daryl van Wouw

  1. yuck

    Die gast maakt best aardige creaties, jammer alleen dat ‘ie zo’n pedante kop heeft. en wat dat voor aanstellerij met die koptelefoon op z’n knar ? het nieuwe hoofddeksel ? alles om gezien te worden. Two thumbs down.

      /   Reply  / 
  2. Expat

    Op z’n best middelmatig te noemen. De foto’s tonen de enige paar acceptabele creaties. Nederlandse mode is op z’n best amateuristisch, al het talent vlucht naar het buitenland (groot gelijk!).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>