AIFW: Chinese prints bij Daryl van Wouw

Pfff, dacht je dat de Blue Blood show druk was, kom je bij Daryl van Wouw is het mogelijk nog drukker. Maar dat mocht de pret niet drukken. Daryl is nou eenmaal megapopulair en na een showseizoen over geslagen te hebben was iedereen  natuurlijk razend benieuwd naar wat de vrolijke ontwerper dit jaar voor ons in petto had.

Het thema werd bij binnenkomst al snel duidelijk: China, het land waar Daryl een eigen productiebedrijfje heeft.  Een  uur lang werden we bestookt met Chinese les. Al weet ik nog steeds niet wat F*ck you in het Chinees is…

Anyway, na heel lang gewacht te hebben( en dit keer lag het niet aan de ontwerper) kwamen eindelijk de eerste modellen de catwalk op in heel leuke, korte sweaterdresses met ‘Lian Pu’ print, een authentiek Chinees operamasker. Chinese prints vormden de rode draad in zijn collectie. We zagen ook nog grafische prints van de ‘Zhao Cai Mao’, de kat met het wekende pootje, en de Deng Long lampion. In de kleine 7 minuten die volgden, showden de modellen in rap tempo leggings met drukke prints, dunne basic shirtjes en comfy joggingsrokken. Typisch Daryl dus. Allemaal hartstikke leuk en kleurrijk en daarnaast ook nog een erg geschikt voor de verkoop.

Naast het bekende streetwear signatuur, zagen we gisteren ook nieuwe silhouetten waarmee Daryl wilde laten zien dat hij volwassen is geworden. ‘ Ik wilde me dit seizoen vooral richten op nieuwe pasvormen, technieken en materialen. Iedereen kent mijn creatieve uitspattingen, maar ik wilde nu een meer serieuze collectie neerzetten. Je moet toch een keertje verder kijken.’

Wat ik persoonlijk van deze ‘zijweg’ vind, weet ik nog niet zo goed. Ik vond niet alle stukken even sterk. Soms haast tegen het tuttige aan. Ik noem een driekwart ‘mama’ rok, een klassiek gebreid vest en een beige licht geplooide rok tot op de knieën. Wel tof vond ik de denim kokerrokken en bandeaujeansjurken.

Tot slot zagen we nog twee couture stukken in de vorm van typische Chinese ‘Deng Long’ lampionnen. Letterlijk, want veel spannends had Daryl niet gedaan met deze stukken. Jammer, want hij is zo sterk in spelen met bijzondere materialen en onmogelijker vormen. 

En toen was het afgelopen…een half jaar werk in slechts acht minuutjes. Ik was even stil na afloop . Was dit het? Komt er niet nog een extra rondje couture? De creaties die Daryl’s show zo speciaal en opzwepend maken? Nee, helaas. Het was anders, minder uitbundig dan normaal. Maar zoals Daryl al vertelde wel een stuk meer volwassen en serieus. En met het oog op commerciële doeleinden en een eventuele doorbraak in het buitenland snap ik het ook wel. Je moet een keer verder kijken. Jezelf verbreden en verdiepen. Maar één verzoekje voor de volgende keer: méér showpieces graag!

Na afloop was er champagne en taart en kon je in de speciale guerrilla store al stukken uit zijn nieuwe collectie scoren. En ook al ben ik hierboven soms een tikkeltje kritisch, ik ben nog altijd fan van hem. Ik moet en zal dit jaar een Daryl op de kop tikken, want ik ga zijn hoodies en sweatdresses steeds meer waarderen.

 

Foto’s: 2 x Peter Stigter

Lees ook:AIFW: volwassen show Daryl van Wouw
Lees ook:AIFW: Daryl van Wouw in een ander jasje
Lees ook:AIFW: koptelefooncouture bij Daryl van Wouw
Lees ook:Daryl van Wouw bij Dressesonly.nl
Lees ook:Het mannenpak in een Daryl ‘jasje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>