AIFW: Daryl van Wouw in een ander jasje

Denk je aan Daryl van Wouw dan zie je direct een overload aan kleur, een hoge dosis streetwear met hoodies en sneakers en de drukke all-over Daryl print voor je. Maar wees eerlijk, dit hebben we na al die seizoenen nu wel gezien. Thank god sloeg Daryl dan ook met zijn laatste show een hele andere weg in. Ik heb er van genoten…

 

 

 

 

Zondagavond 10 uur, en Daryl moest nog beginnen met zijn show. En eerlijk gezegd had ik het al een beetje gehad…( klinkt bijna verwend!! :-S) Dus laat het alsjeblieft de moeite waard zijn, dacht ik. En ja, het was zeker de moeite waard! Voordat zijn show begon zong Jacqueline van Krezip (zoals altijd gekleed in een van Wouw) het nummer All My Life.  Heerlijk, even zo'n prachtige balled tussen alle show hectiek door!

Zoals ik al aangaf goot Daryl dit jaar maar eens een ander sausje over zijn kenmerkende streetwear collecties. Meer ingetogen en toegankelijker. Zoals altijd nog wel met hoodies en sneakers maar de all-over Daryl print was ingeruild voor retro bloemen en de heftige neonkleuren moesten plaats maken voor gebroken wit, bruin, zwart, grijs, veel tinten groen en zo her en der een felle kleur.

Ook de modellen van zijn ontwerpen waren minder overweldigend. Wat dacht je bijvoorbeeld van een satijnen jurk  met spaghettibandjes in verschillende tinten bruin? (dan wel weer met sportieve insnoerkoordjes) Of strapless jurkjes in prachtige kleuren groen en bruin met subtiele geometrische prints? Ook mooi vond ik het sportieve jasje met een soort van vleermuismouwen in de tinten mosgroen, vergrijsd groen en bruin en de wijdvallende rokken die een beetje deden denken aan om de heupen geknoopte parka's.  Terugkerende onderdelenl in de collectie waren de naar beneden hangende driehoeken  -veelal in verschillende kleuren en materialen onder elkaar- en de zelfgemaakte sierraden van gigantische legoblokken. En aan het einde van de show zagen we veel lange benen in glitterlatex leggings op de catwalk voorbij komen.  Wat ik trouwens wel een beetje gemist heb waren de coutureachtige en ondraagbare stukken waar Daryl zo goed in is. (Denk bijvoorbeeld aan de jurken gemaakt van koptelefoons en bretels)

Waar mijn mond op het laatste moment van open viel was meneer van Wouw himself. Kwam hij vorig jaar nog dansend en springend met koptelefoon, veel kleur en ballonnen de catwalk op, dit jaar zagen we hem zoals we Daryl nog nooit eerder hadden gezien. Daryl, geheel in het zwart en zonder koptelefoon, liet zijn gezicht 1 sec. zien en liep vervolgens direct weer weg. Haha, wat een grap! Of en waarom hem dit is opgelegd door zijn PR-Bureau (??) weet ik niet, maar ik hou nu nog meer van Daryl's ‘persoonlijkheid' dan voorheen.

(Foto's: Copywright Peter Stigter)

Lees ook:Wie wint Project Catwalk én waarom draagt Daryl geen koptelefoon?!
Lees ook:Wat heeft Swarovski met Daryl van Wouw?
Lees ook:AIFW: koptelefooncouture bij Daryl van Wouw
Lees ook:Daryl van Wouw bij Dressesonly.nl
Lees ook:AIFW: Modemoe

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “AIFW: Daryl van Wouw in een ander jasje

  1. NEnz

    Het was een feestje! Daryl rocks!

      /   Reply  / 
  2. Sjors

    Gelukkig was het eens wat anders, maar er zaten dingen bij die ik gewoon echt niet mooi vond

      /   Reply  / 
  3. Marieke

    Sjors, zoals?

      /   Reply  / 
  4. Sjors

    De stofkeuze in sommige outfits, de collectie was wel een stuk volwassener vond ik

      /   Reply  / 
  5. Marieke

    Ja gelukkig wel! En Daryl wordt natuurlijk ook een jaartje ouder he ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>