Het mannenpak in een Daryl ‘jasje’

Gistermiddag showde Daryl van Wouw voor de vierde keer zelfstandig tijdens de AIFW. Hij breekt graag tradities en verrast ons telkens weer met conceptuele items. Dit jaar staat zijn collectie in het teken van het pak, maar dan wel op een ‘neo Daryl' manier. Naast zijn vrouwencollectie brengt Daryl dit seizoen voor het eerst in samenwerking met Suitsupply een mannenlijn. Zijn grootste inspiratie voor deze collectie ontleent hij aan het klasssieke mannenpak, maar dan wel in een onmiskenbaar en vernieuwend Daryl ‘jasje'.

 

 

 

 

Daryl weet met zijn nieuwe collectie een heel ander beeld neer te zetten van het mannenpak. Hij brengt dit klassieke item terug tot streetwear met een sportieve twist. Hij maakt uitbundig gebruik van de kleuren lichtroze, blauw en wit, en de inmiddels welbekende grafische print met Daryl's eigen hoofd erop, is in bijna ieder klassieke silhouet verwerkt.

 

Daryl's inspiratie voor deze collectie komt niet uit de lucht vallen. Hij heeft namelijk een limited edition collectie gemaakt voor Suitsupply, en met met behulp van deze inspiratiebron is hij zijn AW-07/08 verder gaan uitwerken. Kleuren, materialen, silhouetten en bewerkingen zijn terug te leiden naar het klassieke mannenpak. Zo zagen we blazers met insnoeringen op de rug, en elastieken boorden. Broekbanden zijn verwerkt tot hoodie, en het herenpak in zijn vrouwenlijn is uitgevoerd als one-piece is sweatstof, waarbij het bovenstuk om de heupen werd geknoopt. Ook de overhemden met de insteekzakken op de buik ( die je voornamelijk ziet in sweaters) vond ik erg typerend, net als de nonchalente en sportieve mannenpakken met korte broek, bretels en stropdas. Dit laatste is overigens een terugkomend item binnen zijn collectie voor zowel mannen als vrouwen, en een absolute Daryl-Must-Have. Let wel, de stropdassen van Daryl zijn geen klassieke stropdassen, maar hij heeft er zijn eigen draai aan gegeven door ze onderaan horizontaal om te stikken. De belangrijkste materialen binnen zijn collectie het sportieve jersey en cearsucker. ( Hot, hot, hot!!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Daryl bewees gisteren wederom dat hij goede conceptuele ontwerper is. Hij liet met kleine intermezzo's continue een ander deel van het pak zien. Volumineuze rokken en jurken gemaakt van kleine onderdelen van het pak. Denk hierbij aan broekspijpen, overhemden, blazers, en zelfs bretels. Daryl bracht zijn collectie wederom met de nodige dosis street, comfort en humor zoals we van hem gewend zijn. Daryl krijgt tenslotte in de media niet voor niets de naam van van ‘street-couture designer'.

Na afloop van de show kreeg Daryl een staande ovatie van het publiek. ( iets wat ik deze week nog niet eerder heb meegemaakt) De nieuwe collectie van Daryl is wederom geweldig en de show was geslaagd. Al was er wel een klein ‘opstootje' halverwege de show. Twee meiden betraden namelijk gedurende de show de catwalk en liepen gezellig een rondje mee, en trokken hiermee alle aandacht van de fotografen. Gekleed in een zwart shirtje met daarop de tekst: 1.60m. So What, wilden de meiden het statement neerzetten dat je niet perse lang hoeft te zijn om mee te kunnen lopen. Tja, eerlijk is eerlijk, je trekt met deze spontante actie wel de aandacht. Na afloop van de show wilde ik wel eens van Daryl weten of dit een echte ‘Daryl-actie' was of niet. ‘ Nee, dit was niet gepland. Ik heb de meiden wel eens gesproken. Ze vroegen mij wat ik van hun 1.60m vond. Ik heb toen tegen ze gezegd dat ze maar eens naar een auditie moesten komen, je weet tenslotte maar nooit.' Aldus een nuchtere Daryl, die zich niets van al deze commotie aantrekt. De twee bewuste meiden heb ik helaas na de show niet meer kunnen vinden. Te klein misschien?!

 

                                                                                                                                                        

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:AIFW: Daryl van Wouw in een ander jasje
Lees ook:AIFW: volwassen show Daryl van Wouw
Lees ook:Wie wint Project Catwalk én waarom draagt Daryl geen koptelefoon?!
Lees ook:Daryl van Wouw favoriet tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Daryl van Wouw bij Dressesonly.nl

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Het mannenpak in een Daryl ‘jasje’

  1. marije

    wat een geweldige show
    helemaal trots op m’n zwager.
    ik ken ook niemand die zo hard werkt!

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Ja hij heeft er weer een mooie show van gemaakt. Leuk dat jij het ook van zo dicht bij meemaakt.

      /   Reply  / 
  3. ananda

    die show van daryl was ontzettend leuk en origineel. ik vraag me alleen af of er mannen zijn die met jasjes met het hoofd van daryl erop gaan lopen….ik vind het meer een marketinggimmick, een opgeblazen logo….

    groetjes

      /   Reply  / 
  4. Elina :3

    Aaah :)

    Daryl is cool. Weet iemand of zijn ontwerpen ergens te koop zijn of waar ik zijn collecties kan bekijken?

    Bedankt!

    Elina

      /   Reply  / 
  5. whytie

    Beste lezer,
    Op zoek naar een mooie stropdas voor een feest, sollicitatie of gewoon omdat het van je baas moet of omdat je het zelf mooi vindt.

    Maar vecht je altijd met die knoop, kijk dan eens op http://www.whytie.nl

    Bij Whytie hebben we alleen stropdassen die je niet hoeft te strikken / knopen.

    Dat is makkelijk en mooi!

    Met vriendelijke groeten,
    Whytie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>