Zucht, niet NOG een ster met zijn eigen kledinglijn…

 

Gááááp!!! Voetballer Christiano Ronaldo schijnt in Lissabon een winkel te openen waar hij zijn eigen kleding en accessoires zal gaan verkopen. Denk riemen met ingelegde diamanten en spijkerbroeken met leren zakken. Want hé, als je miljoenen kunt verdienen met een potje voetbal, waarom zou het dan niet kunnen met je eigen kledinglijn?

 

Ik word er echt doodmoe van; al die gastjes die denken dat ze kunnen ontwerpen. De een na de andere bekende kop siert in een campagne van zijn eigen merk of dat van een bestaande confectieketen. En ik snap het vanuit marketing oogpunt gezien ook wel; het levert gewoon geld op. Maar bekijk het ook een keer vanuit de ogen van echte ontwerpers ( vakmensen) die nachten doorhalen om een collectie af te krijgen en er vervolgens geen cent mee verdienen, want ontwerper zijn is vaak geen vetpot. Ik kan me best voorstellen dat ze daar echt kwaad om kunnen worden.  Zo ontving ik laatst nog een mailtje van mijn Project Catwalk buddy Ramiro. (wie kent ‘m nog!) En ik citeer even een klein stukje uit zijn mail. Meer heb ik er eigenlijk niet aan toe te voegen!

‘Wil dit nog wel ff kwijt; wanneer beginnen we een discussie over het feit dat elke kat en hond (lees popster, tennisster, tv presentatrice etc etc) zich tegenwoordig zomaar mode-ontwerper mogen noemen? Het mode vak wordt hiermee naar mijn eigenzinnige mening diep naar beneden gehaald! Om mode ontwerper te worden moet je lang en hard studeren, je hebt een bepaalde feeling en smaak, reis over de hele wereld op zoek naar inspiratie en teken en bouw je een collectie in elkaar waar je alle liefde van af kunt lezen. Maar tegenwoordig heeft iedereen na een succesvol programma of plaat direct een modelijn onder de kont, alsof ze Zelf daar die kleren in elkaar zitten te naaien, laat staan de concepten te bedenken en kleurpaletten etc. allemaal bij elkaar te zoeken. Mode-ontwerpen is een zwaar en veeleisend beroep waar je dag en nacht mee bezig bent en dit doe je niet zomaar ff tussen de tv opnames, verbroken relaties en vip feestjes door. Het moet maar eens een
 keer ophouden. Ja, Jan Smit en Wendy van Dijk (hoewel ik fan ben van beide, maar als zanger en presentatrice!) etc zijn geen mode ontwerpers! Ze zijn hoogstens stylisten die hun naam verkopen aan een made-in-Hong Kong of Baby-BangBangladesh gevalletje waar de consument een giga prijs moet betalen zodat zij hun royalty's kunnen ontvangen. Mode ontwerpen is een vak die beschermd dient te worden, net als advocatuur, leraar of notaris. Eerst je diploma, dan je titel!'

Lees ook:Open! It’s a shop
Lees ook:Word jij de nieuwe redacteur van deze fashionblog?
Lees ook:Mode op Lowlands 2009
Lees ook:Burberry en Gucci om het hoofd
Lees ook:Viktor en Rolf zijn de bomb

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zucht, niet NOG een ster met zijn eigen kledinglijn…

  1. Peter Kleinsma

    volgens mij zal hij wel succes hebben met zijn kledinglijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>