Catwalktrends SS2010: strikken

MARC_WCFS10_216In de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Bij veel outfits voor de zomer leken strikken de finishing touch te zijn. We zagen hele kleine, maar ook enorm grote strikken voorbij komen. De strikken waren vaak bevestigd rond de nek, de middel of de schouders. De merken Blugirl, Luella Bartley en Moschino hadden alledrie veel strikken in hun collecties. De grote strikken op de ontwerpen van Valentino klopten tot in detail.

Om een bepaalde look af te maken, gebruikten bepaaalde designer strikken in het haar van hun modellen (Erin Featherson, Luella Bartley) of op de schoenen (Kinder Aguggini). De modellen in de Louis Vuitton show hadden zelfs strikken in hun enorme afro’s.

In de show van Marc Jacobs zelf zagen we felgekleurde haarbanden met strikken. Deze haarbanden deden ons een klein beetje denken aan de bunny ears die Marc Jacobs vorig jaar voor Louis Vuitton inzette.

De strikken kwamen voorbij in zijde, katoen, kant en een glazende metallic stofjes. Sommige strikken waren goed gevormd en zelfs gevuld andere strikken waren gewoon gestrikte linten. Enkele strikken zagen eruit alsof ze net van een cadeautje waren afgetrokken.

De strikken vormde de puntjes op de ‘i’ bij veel outfits. Ze gaven veel looks net dat beetje extra en zorgde voor een iets elegantere en vrouwelijkere touch.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van enkele bijzondere ontwerpen waarin strikken zijn verwerkt voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Paulina Nierodzik in een outfit van Marc by Marc Jacobs (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: Flower power
Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: kant
Lees ook:Marc jacobs @ New York Fashion Week
Lees ook:Marc Jacobs showt jaren zeventig collectie in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>