Catwalktrends SS2010: kant

kantOp de catwalk zagen we afgelopen seizoen veel lingerie-invloeden. Bij Marc Jacobs werden lingerie-setjes over de gewone kleding gedragen en daarnaast werden veel korsetten en kledingstukken met kant geshowd.

De grootste modehuizen zoals Chanel, Dior, D&G, Oscar de la Renta, Cavalli, Valentino en Galliano gebruikten veel kant in hun lente/zomer collecties.

Vaak kwam het kant in neutrale tinten als zwart, wit en beige voor. Bij Dior zagen we echter wel wat knalkleuren als roze en paars voorbij komen.

De meest opvallende kledingstukken van kant waren de witte, vrouwelijke jurken van Jenny Packham, de zwarte jumpsuit van Paola Frani en de zwarte jasjes van Barbara Bui.

Onze favorieten zijn: een wit kanten jurkje van Jill Stuart met opvallende schouders en een elegante kanten jurk met bijpassend jasje van Oscar de la Renta.

Kant lijkt een ideale stof voor de zomer. Vanwege de gaatjes is de stof heerlijk luchtig en bovendien op en top vrouwelijk.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een overzicht te zien van de meest opvallende outfits van kant.

Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: Taylor Kraemer in een outfit van Oscar de la Renta (lente/zomer 2010)

Lees ook:Mode of misser: jumpsuit van kant
Lees ook:Catwalktrends SS2010: Flower power
Lees ook:Catwalktrends SS2010: mode van doorschijnend plastic
Lees ook:Catwalktrends SS2010: luxe badpakken
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>