Mode of misser: Een schoen is een schoen is een schoen…

Net als baasjes en hun honden op elkaar gaan lijken, hebben vriendinnen de neiging om elkaars kledingstijlen te kopiëren. Maar is de modepolitie daar wel blij mee?

Met de globalisering van mode en het schaamteloze kopieergedrag van fast fashion ketens loop je als fashionista natuurlijk het risico om je favoriete top of jurkje op straat tegen te komen. Maar minstens zo gênant is de vriendin die bij een dinner date in hetzelfde paar schoenen arriveert. Of erger, in de designer versie van jouw H&M’tjes.

Er zijn ongetwijfeld ook vrouwen die het leuk vinden om in (ongeveer) dezelfde kleding als hun collega, vriendin of schoonzus te lopen. Maar zijn deze vrouwen wel het stadium van giechelende schoolmeisjes ontgroeid en kunnen zij wel de realiteit accepteren dat het onvolwassen is om je uit te dossen in dezelfde kleding als je beste vriendin?

De modepolitie houdt zich met dit soort psychologische vragen vast niet bezig. Die vraagt zich alleen maar af: twee vrouwen in dezelfde sandaaltjes, is dat wel a pretty sight?

Op de foto: Vriendinnen in (praktisch) dezelfde schoenen

Lees ook:Deel je kleding met je vriendinnen
Lees ook:Dyanne Beekman, de nieuwe modepolitie
Lees ook:Styleparty, de ultieme shopbelevenis
Lees ook:Sporten? Koop liever een paar nieuwe schoenen. Net zo gezond!
Lees ook:Is Carrie Bradshaw een hasbeen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mode of misser: Een schoen is een schoen is een schoen…

  1. Henny

    Maar: dat ligt er toch helemaal aan: wat voor schoenen ze aan hebben? Persoonlijk heb ik nix met enkelbandjes ( denk aan elastiekjes…dat dus!). Maar als t mooie schoenen zijn: double the fun! Good4Them!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>