Is Carrie Bradshaw een hasbeen?

De tweede film van Sex and the City draait nog niet in de bioscopen of SJP creëert alweer een nieuwe trend. Het Zweedse modemerk Swedish Hasbeens zal de verkoop van haar ecompumps ongetwijfeld dramatisch zien stijgen. Maar columniste Monique Vos vraagt zich af of Carrie wel een échte hasbeen is.

‘Lady Gaga is er één. Jackie Kennedy was er één en Sarah Jessica Parker speelde er één in de serie Sex and the City, om het vervolgens ook in het echt te zijn. Een stijlicoon. Een voorbeeld en inspiratiebron voor miljoenen vrouwen wereldwijd, waar het mode betreft. Zijn de beroemde dames eenmaal gespot met een nieuwe look, een mooie tas of aparte schoenen? Grote kans dat er een trend ontstaat.

Fabrikanten knijpen hun handjes samen wanneer zo’n celebrity hun product draagt, hun medewerkers maken overuren en de verkoop stijgt tot ongekende hoogte. Zo heeft Carrie Bradshaw in de serie SATC een zwak voor Manolo Blahniks. Schoenen die voor de gemiddelde werknemer écht niet te betalen zijn. Maar Carrie eet nog liever een week droog brood dan dat ze ‘nee’ moeten zeggen tegen zo’n fantastisch paar schoenen. Eén van haar uitspraken in de serie onderschrijft dat ook: I like my money right where I can see it: in my closet. Ook haar vriendinnen dragen met liefde en plezier die torenhoge stiletto’s. Liefdesverdriet? Een paar Manolo’s verzacht de pijn. Een première of feestje? Dan moet er gewinkeld worden. En bij een veelbelovende nieuwe jurk horen passende nieuwe schoenen, toch? Kwestie van overmacht.

Je zal de Spaanse ontwerper van deze goddelijke schoenen niet horen klagen. Zijn kostje is gekocht. Zélfs nu Carrie op de ecotoer is gegaan. In deel twee van de film SATC draagt Carrie namelijk ecopumps van het merk Swedish Hasbeens. Ik denk dat ze in Zweden spontaan een rondedansje hebben gemaakt toen dat gebeurde, want wat Carrie draagt wordt gegarandeerd een trend! Zo zette Carrie ook de Cosmopolitan cocktail op de kaart en de supercomfortabele Ugg Boots. Nou kan je Carrie een vuilniszak aantrekken en dan nog ziet ze er nog fashionable uit, maar eerlijk is eerlijk, de peep-toe-super-high-nature-eco-pumps staan Carrie echt geweldig!

Swedish Hasbeens is een jong Zweeds merk dat schoenen, tassen en riemen maakt op ecologische wijze. De makers zijn geïnspireerd door een bepaald soort vrouwen uit de jaren zeventig. Zelfbewuste, sterke vrouwen die hun eigen weg hebben gekozen. Zo is de nieuwe zomercollectie voor 2010 opgedragen aan Britt Ekland en Maud Adams, actrices die in 1974 dressed to kill waren in een James Bond film. Maar de collectie is – gelukkig – ook aan alle andere hasbeens opgedragen.

Een echte hasbeen onderscheidt zich en laat zich niet in hokjes plaatsen. Ze is niet perfect gekleed, maar durft te experimenteren door speels te mixen met verschillende stijlen en culturen. Ze beleeft plezier aan haar creativiteit en ze houdt van een goede kwaliteit kleding. Ook laat ze zich niet de wet voorschrijven op modegebied door grote merken of beroemdheden, maar doet lekker wat ze zélf wil!

In de serie SATC begint en eindigt columniste Carrie altijd met een overpeinzing. Ik heb er dit keer ook één. Want… In hoeverre zijn we échte hasbeens, wanneer we massaal Hasbeens gaan dragen?’

Monique Vos

Op de foto: Peep toe super high heel van Swedish Hasbeens

Lees ook:ONLY lanceert Sex and the City collectie
Lees ook:De nieuwe Sex and the City rage
Lees ook:Ontmoet Carrie Bradshaw in haar tienerjaren
Lees ook:Komt er een SATC the Movie deel 2?
Lees ook:Te veel fashion in SATC the Movie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Is Carrie Bradshaw een hasbeen?

  1. Anton

    En de vraag is natuurlijk kan een hasbeen eigenlijk toch weer hip zijn?? Lijkt een contradictio in terminis :D :D

      /   Reply  / 
  2. paula

    Ik heb net ook swedish hasbeens gekocht lekker back to the seventies!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>