De vrouw van Johan Cruyff weet eigenlijk meer over schoenen

Schoenen moeten betaalbaar en goed beschikbaar zijn, weet Johan Cruyff. Maar eigenlijk heeft zijn vrouw meer verstand van schoenenmode, geeft de levende voetballegende toe.

‘De kwaliteit van de schoenen móét goed gewoon zijn. Als je spelers opstelt, moeten ze toch ook een zekere mate van kwaliteit in huis hebben,’ vertelt Johan Cruyff aan Schoenvisie als hij in juni 2009 in Florence zijn nieuwe collectie sportschoenen presenteert. Cruyff Classics, dat in 1979 werd gelanceerd en in de jaren tachtig onder andere schoenen voor Dennis Bergkamp maakte, presenteerde in juni een nieuwe zomercollectie. ‘Mijn vrouw weet er meer van af dan ik. Ik verschijn voor de schoenenlijn vooral op de feesten en partijen’, geeft de voetballegende toe.

‘Betaalbaar en voor iedereen toegankelijk’. Dat zijn de eisen die Cruyff aan sportieve schoenen stelt. Voor zijn eigen merk heeft hij een combinatie van functioneel en stijlvol schoeisel voor ogen. In de jaren tachtig en negentig loopt menig prof op de elegante voetbalschoenen, die toen nog niet voor een breed publiek beschikbaar waren. Sinds 2008 is de schoenencollectie in de Cruyff Shoetique in de Amsterdamse Herenstraat verkrijgbaar.

De opbrengst van Cruyffs schoenenlijn is bestemd voor de Cruyff Foundation, die in probleemwijken trapveldjes voor kinderen aanlegt. ‘Het is uiteindelijk een goede doel schoen’, zegt hij over zijn schoenenmerk. Wat natuurlijk niets zegt over de kans om met Cruyff Classics aan de voeten een goal te scoren…

Op de foto: Schoen uit de zomercollectie 2009 van Cruyff Classics

Lees ook:SIGNEERSESSIE JOHAN CRUIJFF IN DE BIJENKORF AMSTERDAM
Lees ook:Sporten? Koop liever een paar nieuwe schoenen. Net zo gezond!
Lees ook:Nieuwe Nederlandse winkels voor Marlboro Classics
Lees ook:Nike werkt aan schoen met veters die zichzelf strikken
Lees ook:Bastiaan van Schaik lanceert schoenenlijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “De vrouw van Johan Cruyff weet eigenlijk meer over schoenen

  1. samir

    ik heb die johan cruijff schoenen ook :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>