Nike werkt aan schoen met veters die zichzelf strikken

Sportlabel Nike is met een wel heel bijzonder concept bezig. Het sportmerk werkt aan een schoen waarvan de gebruiker de veters niet hoeft te strikken. Nike vroeg onlangs patent aan op dit nieuwe type schoen.

De schoen heeft wel iets weg van de Nike’s die in Back To The Future Part II werden gedragen. In die film reist de hoofdpersoon naar het jaar 2015, waar hij een paar Nike schoenen vindt met veters, die vanzelf gestrikt worden.

nike schoen

De aanvraag toont een schoen met daarin kleine motoren die de veters strak trekken zodra de drager op een knopje drukt. Ook wordt een oplaadstation getoond waarmee de batterijen in de schoenen opgeladen kunnen worden.

Het lijkt er dus op dat Nike de toekomstvoorspelling van Back To The Future nog een paar jaartjes eerder weet te realiseren. Wie weet, worden nog meer ideeën uit de film daadwerkelijk in productie genomen.

Lees ook:Win je zelf ontworpen Nikes
Lees ook:Nylon Magazine ontwerpt sneakers voor Nike
Lees ook:Schoenentrend: bergschoenen op hakken
Lees ook:Nederlandse modellen en TOMS steunen goede doel
Lees ook:De 50 belangrijkste schoenen uit de geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>