Arnhem Mode Biënnale is geen modevariant van de Huishoudbeurs

Piet Paris vertelt in De zomer draait door over de Arnhem Mode Biënnale, waar hij als artistiek directeur bij betrokken is. Hij benadrukt het belang van vorm (shape) in de mode, als tegenwicht tegen alle opzichtige logo’s, strass en andere decoratie.

Je gaat je bijna afvragen: is er iets dat Piet Paris níet kan? Hij maakt illustraties die in internationale tijdschriften en warenhuizen verschijnen, weet alles over de Nederlandse modewereld en kan ook nog eens een Gelders mode-evenement landelijk in de schijnwerpers zetten. Als creatief brein achter de derde editie van Arnhem Mode Biënnale heeft Pieter ‘t Hoen (zoals de ontwerper in het echt heet) het tweejaarlijkse evenement namelijk onder de aandacht van een breed publiek weten te brengen.

In de zomereditie van De wereld draait door vertelt Piet Paris op 4 juni 2009 samen met de ontwerpers van … And Beyond dat de Biënnale geen modevariant van de huishoudbeurs is. Dat begrepen presentatoren Waldemar Torenstra en Froukje Jansen nog wel, maar dat de inhoud van het festival de vorm is, was toch wel een beetje moeilijk nieuws… Kijk zelf hoe het zit in bovenstaande video van De zomer draait door.

Lees ook:Arnhem Mode Biënnale 2009 van start
Lees ook:Fashion talk: Mannen hebben nog een lange weg te gaan
Lees ook:Arnhem Mode Biënnale heeft nieuwe artistiek directeur
Lees ook:De Kamers Van Piet Paris in Arnhem
Lees ook:Piet Paris ontwerpt bierflesje voor Grolsch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>