AIFW Antoine Peters: Fat people are harder to kidnap

Ik vind de collecties van Antoine Peters altijd wel leuk! Verfrissend en een tikkeltje eigenwijs. Dat Antoine almaar meer credits krijgt bij het Nederlandse modepubliek bleek ook wel tijdens zijn show afgelopen zondag. De kleine catwalk zaal ( Salon) zat tot de nok toe vol. Er kropen nog net geen mensen de catwalk op voor een paar goede shots. De zaal kon voor het eerst in de geschiedenis zelfs niet worden afgesloten, zo meldt het persbericht. Hoog tijd voor een catwalkverslag (met een beetje vertraging…) 

*I Like Big Buds and I cannot Lie…*, * Big Girls you are beautiful ….*  klonk er uit de speakers. Toepasselijke songteksten voor zijn AW08 collectie met de geniale naam; Fat people are harder to kidnap. De show, die in het teken stond van kidnapping en dik en dun, werd geopend met een speelse vertaling van het dwangbuis. Een complexe mouwenconstructie welke los van elkaar draagbare items oplevert als een rok of een trui met mouwen van vijf meter. De modellen werden de mond gesnoerd doormiddel van zilveren en rode ducktape die was aangebracht in de vorm van een lach.

De collectie werd kleurrijker door de toevoeging van een luxe denim en later door de print van de collectie; de collectietitel als 'losgeldbrief' in uitgeknipte letters van modehuizen, media en fastfood ketens. In de vorm van drukke patroontjes tot aan gigantisch uitvergrootte letters.

Dik en dun, groot en klein zijn op verschillende wijzen samengebracht binnen een outfit. Hoodies met te lange mouwen, een avondjurk gebaseerd op enkel een mouw, een megatrui die is gebreid uit de repen jogging van tientallen andere sweaters (WOW!) en zelfs een little black dress mocht niet ontbreken in zijn collectie. De show werd afgesloten met twee bruidsjurken gebaseerd op enorme spijkerbroeken met pierrottop. Na afloop hoorde ik nog ergens op de achtergrond de melodie van In mijn Skinny Jeans. Met een grote lach op mijn gezicht verliet ik de zaal…..

Lees ook:AIFW: Antoine Peters versus Sherida Augustin
Lees ook:Antoine Peter ontwerpt capsule collectie voor kids
Lees ook:Tavi irriteert Grazia met enorme hoed bij couture show Dior
Lees ook:Win Gsus Industries X Antoine Peters design jurk
Lees ook:AIFW: de richting van Antoine Peters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>