Ontwerper Roberto Cavalli in de bak?

Roberto Cavalli Tegenwoordig heeft ontwerper Roberto Cavalli wel iets anders aan zijn hoofd dan kleding ontwerpen. De man wordt namelijk beschuldigd van fraude. In 2000 ook al, maar dat is met een sisser afgelopen. Totdat een vrouwelijke rechter, Linda Vanucci, besloot de zaak weer eens op te pakken. Zeker niet zo’n fan van de nogal blote en een tikje ordinaire ontwerpen van Cavalli. Maar goed, hij rekent onder zijn clientéle voornamelijk voetbalvrouwen. En die worden vast heel verdrietig als Cavalli voor twee jaar de gevangenis indraait. Want die straf hangt de ontwerper nu boven zijn hoofd.

Welnu, wat heeft de man gedaan?

Even een paar saaie feitjes op een rij. Cavalli heeft zijn Toscaanse villa voor anderhalf miljoen gerenoveerd. Valt nog mee voor een helicopter hangar, een landingsbaan en binnen- en buitenzwembaden. Dit heeft ‘ie opgevoerd als bedrijfskosten. Vraag niet hoe, maar daardoor kon ‘ie nogal veel renovatiekosten aftrekken van de belasting. Fraude, roept rechter Vanucci. Helemaal niet, volgens Cavalli. En daar heeft Cavalli een leuke verklaring voor.

Zijn huis is niet zijn huis. Het is een werkplek. Het is een kantoor. Er worden fashion shoots geschoten met beroemdheden zoals Sting en Jlo. Cavalli moet ook een luxe werkplek hebben. Nodig voor zijn werk, nodig voor VIP-parties. Oh ja, ergens lopen er nog een echtgenote en drie kinderen rond. Maar dat maakt iets nog niet een huis. Stel je voor.

Mooie verklaring. Douze points. Nu eens kijken of rechter Vanucci dit ook pikt. Anders krijgt Cavalli twee jaar lang een andere werkplek. In de gevangenis.

Lees ook:Modeontwerper Cavalli de bak in?
Lees ook:Lindsay Lohan proost met Cavalli op 40-jarig bestaan
Lees ook:H&M doet het met Roberto Cavalli
Lees ook:Modehuis Roberto Cavalli bestaat veertig jaar
Lees ook:Vechten voor een Roberto Cavalli bij H&M

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>