Modeontwerper Cavalli de bak in?

Jawel, de Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli is door een gerechtshof in Florence veroordeeld tot veertien maanden cel. Cavalli werd namelijk schuldig bevonden aan belastingontduiking. Maar voetbalvrouwen niet getreurd: het is een onwaarschijnlijk dat Cavalli zijn straf in de bak gaat uitzitten.

Robert Cavalli gaat gewoon in hoger beroep. Maar wat had ‘ie eigenlijk gedaan?

Nou, in 2002 werd Cavalli er al van beschuldigd de kosten van de renovatie van zijn villa, dat was een kleine twee miljoen euro, te hebben opgevoerd als bedrijfsonkosten. Volgens Cavalli was dit geen belastingontduiking, want zijn huis was zijn werkplek én hoofdkwartier van zijn label. Daar vonden onder meer ontvangsten en fashion shoots plaats. En daar heb je zwembaden en landingsbanen voor nodig. Toch? Dat er ook nog ergens een echtgenote en een paar kinderen rondwandelden was natuurlijk bijzaak.

Voor even nam de Italiaanse justitie hier kennelijk genoegen mee, de Italiaanse wet laat inderdaad deze reden toe, totdat een fanatiek openbaar aanklaagster de strijd weer aanbond met Cavalli. Die was daar zo van onder de indruk dat-ie niet eens verscheen in de rechtbank om het oordeel aan te horen. Ik vermoed dat Roberto lekker aan het chillen was in zijn hoofdkwartier.

(bron: www.vogue.co.uk)

Lees ook:Modehuis Roberto Cavalli bestaat veertig jaar
Lees ook:Naomi Campbell loopt modeshow Roberto Cavalli in Milaan
Lees ook:Roberto Cavalli’s modefeestje
Lees ook:Preview: Roberto Cavalli at H&M
Lees ook:Online shoppen bij Cavalli zonder verzendkosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>