Modehuis Roberto Cavalli bestaat veertig jaar

CAVALLI_WCFSS07_946Het Italiaanse fashionlabel Roberto Cavalli bestaat dit jaar veertig jaar. Bovendien is 2010 ook het jaar dat meneer Cavalli zelf, net als veel van zijn klanten van het eerste uur, zeventig zal worden. Reden genoeg om eens terug te kijken de mode van Roberto Cavalli.

Roberto Cavalli begon zijn carrière in de mode in eerste instantie alleen om wat geld te verdienen. Maar al snel werd hij bekend door zijn T-shirts met bijzondere prints. Hij werd ingehuurd door grote modehuizen als Hermes en Pierre Cardin. Op een gegeven moment besloot hij dat hij het ook alleen moest kunnen. Hij startte zijn eigen modelabel, Roberto Cavalli was een feit.

De eerste Cavalli collecties waren het best te omschrijven als hippie/boho-chic en waren geliefd bij de rijke Fransen uit Saint-Tropez. Cavalli’s kleding was te herkennen aan rijke versieringen, wilde dierenprints en had een sexy uitstraling. De vrouwen die Cavalli kleedde waren zelfverzekerd en hielden van aandacht. Actrices en andere celebs bleken dan ook de perfecte doelgroep voor Roberto Cavalli. Victoria Beckham, Jade Jagger, Hally Berry, El Macferson en Jennifer Lopez werden met grote regelmaat in een van Cavalli’s jurken op de rode loper gespot.

De laatste jaren lijkt het of Roberto Cavalli met zijn kleding een nieuwe richting op gaat. Zijn over de top, glamoureuze ontwerpen zijn wat behoudender geworden. De jurken vertegenwoordigen een meer subtiele vorm van sexy, de dierenprints zijn niet altijd meer aanwezig, de hakken zijn wat lager en Cavalli introduceerde zelfs enkele mannelijke kledingstukken. Toch sluiten Cavalli’s collecties nog steeds goed aan bij de wensen van zijn klanten, waarvan velen zijn ontwerpen al sinds het prille begin van het Italiaanse modehuis dragen.

Hier vind je een overzicht van de meest opvallende Cavalli ontwerpen uit de afgelopen tien collecties.

Op naar de vijftigste verjaardag!

Lees ook:Online shoppen bij Cavalli zonder verzendkosten
Lees ook:Lindsay Lohan proost met Cavalli op 40-jarig bestaan
Lees ook:Preview: Roberto Cavalli at H&M
Lees ook:Mode of Misser: rok met zebra-print van Just Cavalli
Lees ook:Roberto Cavalli’s modefeestje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>