Column: Bejaarde in badpak en vogel op je kop

Terwijl Justin Bieber zaterdagavond zijn maaginhoud leegde op een podium in Arizona, werd in Parijs de Jean Paul Gaultier-show afgesloten door een bejaarde zangeres (Amanda Lear) in knalroze paillettenbadpak.

Qua spektakel was de show, met modellen uitgedost als Gaultier’s beroemde eighties clientèle (o.a. Boy George, Michael Jackson en Madonna), een hoogtepuntje voor de Parijse modeweek. Erg verrassend waren de rastavlechten, het roodleren Thriller-jasje en de punt-BH niet, maar het dak ging er evengoed af.

Wollen slippers
Want al doen modemensen doorgaans heel belangrijk, niets verfrissender dan kledingkenners met humor en collecties met een knipoog. Zo spotte ik deze week in Parijs al wollen(!) slippers (direct omgedoopt tot furkenstocks) bij Céline, discohelmen bij Watanabe en hoeden van aan elkaar gesmolten blikken bij Comme des Garçons.

Tropische vruchten
Wie eveneens elk seizoen weer laat zien dat mode niet altijd een serieuze zaak hoeft te zijn, is Anna dello Russo. De stijl van deze knotsgekke Vogue-dame, die furore maakte met hoofddeksels in de vorm van tropische vruchten en minimaal drie keer per dagdeel van outfit wisselt, is zo geliefd dat H&M zelfs besloot met haar in zee te gaan.

(Column Tess van Daelen voor LINDA.)

Lees ook:Comme des Garçons bestaat 40 jaar
Lees ook:Kanye West & Amber Rose bij Watanabe show in Paris
Lees ook:De ideale slippers voor op vakantie
Lees ook:Een vlinderdas voor vrouwen: hot or not?
Lees ook:Bekijk ALLE kledingstukken van Comme des Garcons voor H&M

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>