Houtje touwtje kan in de uitverkoop

Volwassenen die met houtje touwtje jassen over straat durven, waar vind je ze nog? In Utrecht waarschijnlijk niet. Fotograaf André Blom spotte voor Fashion.blog.nl de teloorgang van de vormeloze unisex jas.

Bij winkels zoals Scapino en V&D ligt de houtje touwtje jas nog volop in de schappen. Voor kinderen is de vormeloze jas dan ook ideaal: spannend om dicht te knopen, lekker warm en altijd ruim genoeg om er zelfs de dikste trui onder te dragen.

Maar kunnen ook volwassenen zich in een houtje touwtje jas op straat vertonen zonder door de modepolitie in de kraag te worden gegrepen? Hoewel er perioden zijn geweest waarin zelfs modehuizen zoals Burberry een houtje touwtje jas op de markt brachten, lijken de hoogtijdagen van de unisex duffel voorgoed voorbij.

Dat blijkt ook wel uit de spotprijzen waarvoor de o zo praktische hobbezakken worden verkocht. Zonder klanten een dramatische korting aan te bieden, dreigt de detailhandel met een voorraad in de maag blijven zitten. Of misschien is het een kwestie van wachten: wie weet komt de houtje touwtje jas (net als onwaarschijnlijke mode-items zoals beenwarmers en capribroeken) ooit wel weer eens in de mode.

Op de foto: Houtje touwtje jas in de uitverkoop (foto André Blom)

Lees ook:Posh op de Postdamer Platz
Lees ook:Mannen met petten: fashion do or don’t?
Lees ook:Column: Zwarte muts op een zomerse middag
Lees ook:BN’ers op de catwalk in ecomode
Lees ook:Hoge hakken zijn altijd hip!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>