Trend report: bloemenprints

Als er één trend goed bij het seizoen (de lente) past is het wel de bloemenprint. Want hoewel de zon nog niet alle dagen wil schijnen, mogen we met onze kleding toch al wel meer knallen. Dat betekent niet al te veel grijs en zwart meer, maar felle kleuren en opvallende prints. In dit geval bloemenprints.

Dat de bloemenprint momenteel zo populair is, is niet zo gek. Je kunt er alle kanten mee op, zowel wat betreft kleur als print. Want of je nu kiest voor klassieke rozen (zoals Dolce & Gabbana), margrietjes (Moschino) of een meer abstracte bloem (Prada) alles kan en alles mag.

Bloemenprint2catwalkDEF
Dolce & Gabbana, Moschino Cheap & Chic en Prada

Een goede bloemenprint haalt je outfit helemaal op. En natuurlijk mag die print overal terugkomen, in je jurk, je rok, je sjaal en zelfs in je sokken.

bloemenprint-02

Bloemenleggings en –broeken doen het momenteel ook goed. Ik zie de bloemenleggings van de H&M Gardencollectie op straat al regelmatig voorbij komen, maar ook die van Pieces en Zara passen helemaal binnen de trend.

Wil je deze trend nog verder doortrekken? Combineer dan diverse bloemenprints met elkaar, zoals in de look van Dolce & Gabbana. Het lijkt misschien wat vreemd, maar je zult zien dat het helemaal nog niet zo gek staat.

Natuurlijk doen ook celebs aan deze trend mee. Jessica Simpson, Scarlett Johansson en Whitney Port werden alle drie in een opvallende gebloemde outfit gespot.

bloemenprint-03

Wil je zelf een outfit met bloemenprint scoren? Dan hoef je waarschijnlijk niet ver te zoeken; de meeste modelabels hebben wel een bloemenprintje in de collectie. Zelfs in Grazia’s webshop ontbreekt de trend niet.

Tot slot nog enkele voorbeelden van de wat duurdere merken (Erdem, Dolce & Gabbana en Roberto Cavalli). Volgende week een nieuwe trend!

bloemenprint-04

Bron: blog Tess van Daelen op Grazia.nl

Lees ook:Catwalktrends SS2010: Flower power
Lees ook:Trend report: lovely lingerie
Lees ook:Najaarstrend FW2011: Drukke Printjes
Lees ook:Miljardenfraude bij Dolce & Gabbana
Lees ook:De ideale outfit voor de komende zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>