Catwalktrends SS2010: sportinvloeden

sportasishIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Voor de sportievelingen onder ons wordt volgend seizoen geweldig. Vele modelabels introduceerde op de catwalk namelijk bijzondere vormen van sportkleding.

Tijdens de London Fashion zagen we in de modeshow van Ashish erg opvallende sportoutfits. De ontwerpen waren namelijk volledig voorzien van pailletten en schitterden alle kanten op, de zaal in. De pailletten vormden figuren zoals de Mona Lisa en de Nike slogan ‘Just do it!’. In ieder geval een goede manier om je tegenstanders af te leiden op het veld!

Tijdens de Hermès modeshow was de catwalk omgetoverd tot een tennisbaan. De modellen droegen allen klassieke sportkleding in donkerblauw en donkerrood met witte lijnen.

Die witte lijnen zagen we nog veel vaker in collecties van andere designers. Ook Marc Jacobs, Bottega Veneta en Lacoste hadden witte lijnen gebruikt in hun sportkleding.

Bij Alexander Wang zagen we een heel andere vorm van sportkleding. Het meest opvallend was de grijze trui met bruine suède schouders. Wang zelf noemde zijn collectie ‘tijdloos’.

Het sportieve aspect van veel collecties werd nog eens benadrukt doordat de modellen een stoere cap of een brede hoofdband droegen.

Sporten was nog nooit zo leuk!

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van enkele bijzondere ontwerpen met sportinvloeden voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten
Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pastelkleuren
Lees ook:Catwalktrends SS2010: spijkerstof is altijd in de mode
Lees ook:Catwalktrends SS2010: gaten op de gekste plekken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>