Catwalktrends SS2010: pastelkleuren

BLUMARINE_WCFS10_050In de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijke diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Als we kijken naar de kleuren voor volgend seizoen wordt het behoorlijk saai. Op het gebied van kleur zien we veel kleding in huidskleur (the nude-look) en ook komen zwart en wit in veel collecties voor. Toch wordt er wel wat kleur gebruikt, veel ontwerpers kozen namelijk voor verschillende pasteltinten.

De pasteltrend sluit perfect aan bij het gevoel dat we toch al kregen bij het zien van de spring/summer collecties. De pastelkleuren zorgen namelijk voor een romantische en vrouwelijke look. Op de catwalk zagen we allerlei soorten pasteltinten (geel, paars, blauw, roze, groen en oranje) in veel verschillende stofvarianten.


Als we alle collecties op een rij zetten, kunnen we Donatella Versace wel de koningin van de pastelkleuren noemen. De Barbie-typetjes die in haar show mee liepen, droegen strakke, sexy, pastelkleurige outfits. Bij enkele ontwerpen zagen we een combinatie van pastel met print. Het gevoel dat de modellen bij Versace iets weg hadden van Barbiepoppen werd door de pastelkleuren natuurlijk alleen maar versterkt.

Ook ontwerper Michael Kors gebruikte voor zijn vrouwelijke outfits enkele pasteltinten in blauw, paars en groen. Andere merken en ontwerpers die de pasteltrend in hun collectie hadden verwerkt, zijn Burberry, Matthew Williamson, Tommy Hilfiger, Mila Schon, Blumarine en onze eigen Viktor & Rolf. De ontwerpen van V&R, die vaak uit vele lagen bestonden waren voornamelijk een combinatie van zwart en pastelkleuren.

Dus.. als je voor de zomerse, romantische en vrouwelijke look wilt gaan, verwerk dan enkele pasteltinten in je outfit en the summer is yours!

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van enkele bijzondere pastelkleurige ontwerpen voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Natasha Poly in een outfit van Blumarine (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: Flower power
Lees ook:Party Color Bomb
Lees ook:Catwalktrends SS2010: sportinvloeden
Lees ook:Catwalktrends SS2010: strikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>