Catwalktrends SS2010: gaten op de gekste plekken

strange cutoutsIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Hadden de designers te weinig stof? Of dachten ze dat het goed zou zijn om hun outfit wat te laten luchten? Wat precies de reden is achter de bijzondere gaten en openingen die we zagen in diverse collecties weten we niet. Wel is zeker dat het een nieuwe trend is voor de zomer van 2010.

In veel modeshows zagen we outfits met gaten op de gekste plekken. Boven de oksels (Gucci, Kane), schuin over de borst (Emporio Armani), rond de buik (Gaultier, Armani), boven de borsten (Balmain, Gaultier, Elie Saab), onder de borsten (Ungaro), tussen de borsten (Gucci), rond de navel (Girbaud, Pucci, Alexander Wang), op de bovenarmen (Gucci), op de bovenbenen (Michael Kors, Viktor & Rolf) en rond de middel (Erin Wasson, Laroche, McCartney).

Bij de modeshow van Gucci had vrijwel iedere jurk enkele kleine uitsneden. Michael Kors ontwierp diverse jurken met uitsneden over de hele breedte van de jurk. Omdat zo’n jurk normaal gesproken uit elkaar zou vallen, hield Kors de jurken bij elkaar met doorschijnend plastic. De T-shirts van Jean Paul Gaultier hadden zoveel gaten en uitsneden dat er nauwelijks stof over was. En de badpakken die we zagen in de Pucci modeshow kregen dankzij de uitsneden nog wat extra sex appeal.

Onze eigen Viktor & Rolf hadden zelfs in hun jurk, die bestaat uit honderden lagen tule, enkele gaten gemaakt. Daardoor heeft de jurk wel iets weg van een stuk gatenkaas. De V&R jurk werd er niet extra sexy door, maar valt wel op. Zangeres Kate Perry koos de jurk onlangs dan ook als één van haar outfits tijdens de EMA’s.

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van de meest bijzondere gaten (cutouts) voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Sasha Pivovarova in een outfit van Jean Paul Gaultier (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights
Lees ook:Catwalktrends SS2010: luxe badpakken
Lees ook:Jean Paul Gaultier voor Coca-Cola lancering in Parijs – FOTO’S
Lees ook:Jean Paul Gaultier ontwerpt Coca-Cola light flesjes
Lees ook:Jean Paul Gaultier weg bij Hermès?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>