Catwalktrends SS2010: schouders in de spotlights

schoudersIn de rubriek catwalktrends licht Fashion.blog wekelijks diverse trends toe voor het aankomende seizoen. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe een bepaalde  trend door diverse ontwerpers vertaald werd op de catwalk.

Nadat we de schoudervullingen een aantal seizoenen op de catwalk zagen, zijn ze nu officieel in de winkels terug te vinden en kan deze trend opgepakt worden door de massa. Hoewel het gros van de mensen pas net kennis maakt met de trend, zijn designers al zover dat ze de trend gaan overdrijven en er de gekste dingen mee uitproberen.

In de modeshow voor de lente/zomer van 2010 zagen we dan ook allerlei soorten schouders; verhoogd, verdikt of versierd. Bovendien zagen we schoudervullingen die zichtbaar waren vanonder doorschijnende outfits.

Bij Balmain waren de schouders nog steeds het belangrijkste aspect van de collectie. Voor 2010 had Christophe Decarnin zelfs wat extra franjes toegevoegd aan de schouders van zijn militaire jasjes.

In de modeshow van Comme des Garcons waren de schouders bewust op allerlei verkeerde manieren op de outfits bevestigd. Zo zagen we perfect gevormde schouders op de borsten en ruggen van de modellen. Hiermee leek het alsof het Japanse merk de hele schoudervullingtrend op de hak wilde nemen.

Diverse ontwerpers lieten de eigenlijke schoudervullingen zichtbaar naar voren komen in hun kleding. Zo zagen we de schoudervullingen duidelijk zitten in de ontwerpen van Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf en Sonia Rykiel.

Zal het volgend jaar over zijn met de schoudervullingtrend? Of zullen de ontwerpers nog gekkere manieren verzinnen om hun schouders te benadrukken? We zullen zien…

Op de website van catwalkfotograaf Peter Stigter is een selectie gemaakt van outfits met bijzondere schouders voor de lente/zomer van 2010. Klik hier om die foto’s te bekijken.

Op de foto: model Abbey Lee Kershaw in een outfit van Viktor & Rolf (lente/zomer 2010).

Lees ook:Catwalktrends SS2010: asymmetrie (one-shoulder dresses)
Lees ook:Catwalktrends SS2010: gaten op de gekste plekken
Lees ook:Catwalktrends SS2010: zwart-wit
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pailletten
Lees ook:Catwalktrends SS2010: pastelkleuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>