75% van de Nederlanders vindt zichzelf gastvrij

image002(1)Met de decembermaand in zicht is de periode aangebroken om weer vaak bij familie en vrienden op bezoek te gaan en gezellig binnenshuis tijd samen door te brengen. Maar hoe gastvrij zijn we eigenlijk? Uit onderzoek in opdracht van Stars for Europe – namens de kwekers van Kerststerren – blijkt dat 75% van de Nederlanders zichzelf gastvrij vindt. Dit uit zich echter niet in ons gedrag en hoe we ons huis ‘bezoek proof’ maken. Als we dan aandacht besteden aan ons huis als we visite verwachten, zorgen we er met name voor dat ons huis schoon en opgeruimd is (98%). Slechts 11% maakt het huis gezelliger met planten of bloemen, en dan niet om onze gasten een warm welkom te geven, maar om onszelf in een beter daglicht te zetten.
ehoefte aan meer bezoek

Behoefte aan meer bezoek
Een kwart van de Nederlanders is niet echt tevreden over de hoeveelheid face to face contact met vrienden en familie. Hoewel we met onze ouders en beste vrienden meerdere keren per week contact hebben, soms zelfs dagelijks, gebeurt dit opvallend vaak via Whatsapp en SMS. Toch vinden bijna alle Nederlanders bezoek belangrijk (92%) en zou bijna een kwart van de Nederlanders vaker mensen over de vloer willen hebben. Bij één op de vijf Nederlanders komt op dit moment ten hoogste een keer per maand iemand op bezoek. Als er dan bezoek komt, gebeurt dit bij 20% van de Nederlanders alleen bij speciale gelegenheden, zoals een verjaardag of een feestdag.

Gezelligheid gemist
In deze tijd van het jaar staat gezelligheid binnenshuis centraal. Maar uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders gezelligheid thuis missen. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders die alleen wonen (ruim een kwart van deze groep mist gezelligheid thuis), maar ook voor gezinnen met kinderen (12%). Tijd dus om het initiatief te nemen om elkaar vaker op te zoeken en ons huis gezellig te maken.

Cadeautjes
Wanneer je bij elkaar op bezoek gaat, is het vrij gangbaar om een cadeautje voor de ander mee te nemen, zoals een bloemetje of een plant. Zelf nemen we ook het gangbare gebruik niet in acht. Eén op de drie Nederlanders neemt zelden tot nooit iets voor een ander mee. En dat is jammer, want meer dan de helft van de Nederlanders hecht hier wel waarde aan. Bijna een kwart van de Nederlanders geeft aan het te waarderen wanneer het bezoek een bloemetje of plant voor hen meeneemt. De meerderheid (55%) krijgt echter daadwerkelijk minder dan 1 keer per kwartaal een bloemetje of plant. Er schuilt vaak een emotionele boodschap achter het geven van bloemen en planten. De meest genoemde redenen zijn om iemand blij te maken (66%), om iemand te bedanken (41%), maar ook als blijk van grote waardering (48%).

Haal de warmte in huis
Dit seizoen is bij uitstek de periode om de Kerstster (Poinsettia) in huis te halen. Aansluitend bij het thema van de campagne van dit jaar – ‘Inviting Stars’ – dient hij niet alleen als decoratie, maar staat de Kerstster ook symbool voor het openstellen van je huis voor anderen. Een huis vol Kerststerren is een huis dat vraagt om bezoek en gezelligheid. Daarbij zien velen het geven van een plant als meer dan alleen een bedankje. Het cadeau doen van een Kerstster is een teken van waardering en liefde, waarmee je de ontvanger een warm hart toedraagt. Met de Kerstster breng je in de donkere dagen de warmte en het bezoek weer terug in je huis.

 

Lees ook:Nederlanders al vroeg van start met inkopen voor de feestdagen
Lees ook:Sieraden & horloges shop je online
Lees ook:Online mode shoppen populairst na de lunch
Lees ook:Mannen kopen te weinig kleding voor zichzelf
Lees ook:Sexy Lingerie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>