The Slow Fashion capsule by Turnover en schrijfster Karin Amatmoekrim

Karin05-1479.mailGeïnspireerd door hun gedeelde liefde voor kwaliteit en vakmanschap lanceren Nederlands modemerk Turnover en schrijfster Karin Amatmoekrim een capsulecollectie voor Fall ‘14. Deze capsule, die vanuit een tegenbeweging voor de zich steeds sneller bewegende modewereld is ontstaan viert kwaliteit, tijdloosheid en liefde voor vakmanschap.

Vanaf het moment dat Arna Cornelissen – hoofdontwerpster van Turnover – en Karin Amatmoekrim elkaar ontmoetten en met elkaar in gesprek gingen over hun vak werd duidelijk dat ze met dezelfde benadering hun vak uitoefenen. Niet vanuit trends en verwachtingen gedreven, maar puur vanuit de behoefte een verhaal te vertellen, voor Karin middels haar boeken, voor Arna en haar team door de creatie van collecties. Na slow food en slow living is het nu tijd voor ‘Slow Fashion’.

De Fall ’14 capsule bestaat uit 5 items welke Arna met Karin heeft geselecteerd. Karin heeft de capsule items als uitgangspunt genomen voor 5 korte verhalen die in september gelanceerd worden.

Arna Cornelissen over de samenwerking: “Wij zoeken bij Turnover naar het tegenovergestelde van vluchtigheid, een tegenstem in een tijd waarin alles van korte duur lijkt te zijn. In Karin en de manier waarop zij het leven en haar werk benadert herken ik deze visie. Zij is voor mij het ideale boegbeeld voor deze capsulecollectie.

“Ik kende Turnover al en de kwaliteit en de moderniteit versus vrouwelijkheid is een combinatie die perfect aansluit bij mijn stijl. Toen ik Arna ontmoette begreep ik nog beter waarom het merk mij zo aanspreekt. Ik ben vereerd dat ik met deze capsule heb mogen samenstellen en werd direct geïnspireerd een kort verhaal over de collectie te schrijven”, aldus Karin Amatmoekrim.

Foto: Paul Bellaert

Lees ook:Turnover lanceert pop-up webshop
Lees ook:Turnover viert 21-jarig bestaan met speciale collectie
Lees ook:Turnover start webshop
Lees ook:Björn Borg lanceert SS16 Limited Edition Sport Couture capsule collectie
Lees ook:Slow Fashion: Ree Projects Slow Luxury for Life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>