Slow Fashion: Ree Projects Slow Luxury for Life

indexRee Projects is een slow luxury brand opgericht door designer Desiree Kleinen ontstaan vanuit haar persoonlijke zoektocht naar een nieuwe definitie van luxe, in de vorm van tijdloze esthetiek en hoogstaande kwaliteit. Hier kwam een collectie van minimalistische leren tassen uit voort.

Hara no Mushi
Desiree Kleinen laat zich inspireren door de esthetiek en filosofie van de Japanse cultuur. Het gedachtegoed van Ree Projects is geënt op het Japanse gezegde ‘Hara no Mushi’, wat verwijst naar een plotseling gevoel van geluk; de kriebels in je buik wanneer je iets heel moois tegenkomt of meemaakt. Met Ree Projects probeert Desiree dit gevoel vast te leggen in weldoordachte designs die een leven lang meegaan. Ingetogen esthetiek gecombineerd met hoogstaand vakmanschap.

Door vanuit mijn intuïtie te ontwerpen hoop ik ‘Hara no Mushi’ aan te wakkeren. Of het nu in de details zit of in het design zelf. Dat stukje waar je je vinger niet op kunt leggen, wat je ziel raakt en je in je buik voelt.

Slow Luxury for Life
De collectie bestaat een serie items die de definitie van luxe op een nieuwe manier invult en de balans aftast tussen vorm, functie en constructie. De ontwerpen die tot stand komen onder de naam Ree Projects worden met zorg en aandacht gemaakt om langdurig geluk te bieden; tijdloze producten die met liefde gemaakt zijn en een leven lang meegaan. Slow luxury for life.

De basiscollectie bestaat uit een serie minimalistische tassen; een tote bag, een bucket bag, een shoulder bag, een grote en een kleine clutch. De tassen zijn gemaakt van hoogstaand kwalitatief Italiaans leer, natuurlijk gelooid in de kleuren zwart en camel. De tassen zijn verfijnd afgewerkt, met leer gevoerd en herkenbaar door de afgeronde vormen en pure details. De producten worden ontworpen en ontwikkeld in Amsterdam en geproduceerd door zorgvuldige geselecteerde ambachtslieden in Europa.

Ree Projects is te koop bij o.a. Humanoid, Moise en Wendela van Dijk en via de webstore. Het merk wordt wereldwijd vertegenwoordigd door Soledad Senlle. Verkoopprijzen variëren van €299,- voor een kleine clutch tot €699,- voor een tote bag.

Lees ook:Japans design in Tassenmuseum Hendrikje
Lees ook:Japanse mode komt naar Nederland
Lees ook:Werk Japanse designer in Textielmuseum
Lees ook:The making of a Leather Biker Jacket
Lees ook:The Slow Fashion capsule by Turnover en schrijfster Karin Amatmoekrim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>