Floris van Bommel ontwerpt sneaker voor Brandweer Nederland

Floris van Bommel - Brandweer fotostripSchoenontwerper Floris van Bommel heeft speciaal voor Brandweer Nederland een knalrode sneaker ontworpen voorzien van brandweerlogo’s. Een enthousiaste mail van drie brandlieden opende de deuren van schoenfabriek Van Bommel. De gehele opbrengst van de sneaker gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Een stichting die, zonder enige overheidssteun of subsidies, werkt aan de zorg voor slachtoffers met brandwonden.

Floris: ‘We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daaraan is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit, soms wat overschaduwd worden. Ik vind het mooi dat we met dit project juist hún een saluut kunnen brengen, de helden uit de brandweerwereld”. De sneaker is onderdeel van de spring/summer ’14 collectie van Floris van Bommel. De blauw witte striping op de zijkant van de schoen is een rechtstreekse verwijzing naar de striping op de zijkant van de brandweerwagens. De kleur van de sneaker stond al vast voordat er maar één woord uitgesproken was, brandweerrood. “Schroef vier wielen en een ladder aan die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen”, aldus Floris.

Lees ook:Witte sneaker nog altijd razendpopulair
Lees ook:Nylon Magazine ontwerpt sneakers voor Nike
Lees ook:ONTWERPERS DUO TAILOR&ELBAZ TONEN ‘THE QUEEN OF HEARTS’ COLLECTION TIJDENS MERCEDES-BENZ FASHIONWEEK AMSTERDAM
Lees ook:Addy van den Krommenacker komt met tv-programma Xperience
Lees ook:De zomercollectie van HANRO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>