Spijkers en Spijkers ontwerpt brillencollectie

schets bril spijkers en spijkersDe zusjes Riet en Truus Spijkers van modelabel Spijkers en Spijkers blijken meer in hun mars te hebben dan enkel prachtige kleding ontwerpen. Voor optiekketen Specsavers gingen ze aan de slag met een heuse brillencollectie.

De brillen, die de zusjes Spijkers ontwierpen, blijken net als hun kleding geïnspireerd door de jaren twintig, de periode waarin de moderne vrouw werd geboren, die bekend staat om haar art-deco stijl.

Voor Riet en Truus was de nieuwe ontwerpklus een welkome afwisseling op hun normale werkzaamheden. ‘Wat een heerlijke uitdaging om eens met iets heel anders bezig te zijn dan met kleding. Een bril is natuurlijk al lang niet meer een noodzakelijk kwaad, maar juist steeds vaker een modeaccessoire. Monturen vormen in toenemende mate een belangrijk onderdeel van een look of outfit en zijn daarom voor ons erg belangrijk en inspirerend’, aldus Truus Spijkers.

spijkers en spijkersRiet Spijkers vult aan: ‘We hadden geen ervaring met het ontwerpen van monturen, maar natuurlijk wel met het dragen van brillen. Behalve een zonnebril hebben we allebei een bril op sterkte, die we veel te weinig op hebben. Daar gaat nu met de lancering van de Spijkers en Spijkers collectie voor Specsavers zeker verandering in komen.’

De Spijkers en Spijkers brillencollectie zal het typische handschrift van de Arnhemse zusjes krijgen en zal waarschijnlijk eind dit jaar verkrijgbaar zijn bij Specsavers.

Op bovenstaande afbeelding is een eerste brilschets van de modezusjes te zien.

Lees ook:Brillencollectie Spijkers en Spijkers voor Specsavers gelanceerd
Lees ook:Spijkers en Spijkers lanceert eigen online webshop
Lees ook:Modetentoonstelling: 10 jaar Spijkers en Spijkers
Lees ook:Specsavers en Converse lanceren collectie festivalbrillen
Lees ook:SIS by Spijkers en Spijkers toont circus collectie tijdens Amsterdam Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>