Rode loper met rode mode door Den Haag

Modeontwerpster Sara Vrugt legde op 13 juni 2009 een rode loper door Den Haag. Daarop zijn meer dan 300 rode outfits geshowd.

De Jacob Catslaan in het chique centrum van Den Haag is op 13 juni met rode verf verbonden aan de Jacob Catsstraat in de Schilderswijk. De rode lijn staat symbool voor een rode loper, waarover 300 Haagse modellen hun zelfgemaakte rode outfit showden.

Rood is de kleur van liefde en vreugde, maar ook van woede en agressie. Daarom bedacht Sara Vrugt het project Een rode draad, waarmee ze inwoners van Den Haag van verschillende culturen stimuleerde om zelf kleding te maken. Aan de hand van vijf voorbeeldvormen en met behulp van vijftien verschillende soorten rode stof gingen vrouwen (en een enkele man) aan de slag om een catwalkoutfit te maken. Op die manier werd niet alleen de basis gelegd voor de drie kilometer lange catwalkshow in het Haagse centrum, maar leerden ze ook elkaar en elkaars cultuur kennen.

De bonte stoet die op 13 juni door Den Haag denderde, werd aangevoerd door een minicollectie die de 27-jarige Sara Vrugt zelf ontwierp. En natuurlijk was ook die kleding helemaal rood…

Op de foto: Impressie van Een rode draad door Sara Vrugt

Lees ook:De opvolgers van de gouden slipjes
Lees ook:Stills Atelier opent pop-up store in Den Haag
Lees ook:De mooiste jurken van de Golden Globes
Lees ook:Spot de nagellakjes van de sterren via de mani-cam
Lees ook:Oger Donna opent pop-up outlet in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>