AIFW: studenten Fashion Institute Arnhem showen hun collecties

Vanavond showde het toekomstige modetalent van Nederland hun afstudeercollecties tijdens de Fashion Institute Arnhem show. Het verschil tussen de ontwerpers was soms groot, maar er zaten een paar echte toppers tussen! Al met al een goede ‘mode’oogst zullen we maar zeggen.

Naast blote borsten die uit topjes floepten ( slechte pasvorm!) en onmogelijk draagbare en veel te grote schoenen waardoor sommige modellen nog slechter liepen dan ze al deden zagen we gelukkig ook veel mooie mode.  Ik noem vier favorieten:

Linda Valkeman showde nieuwe silhouetten met veel volume. Ze creëerde vormen met behulp van insnoerkoordjes, plooien en ook deed ze veel leuke dingen met ritsen op onverwachte plaatsen. Verder veel brede jaren ’80 schouders, high tech nylon. Ouderwets breiwerk en wijde, rechte pantalons.

Ook heel mooi en zeer draagbaar vond ik de collectie van Lisa Weinberg. Met snoezige jurkjes en rokjes van mohair gecombineerd met satijn en latex. Ze lieteen  vrolijk en romantisch kleurenpallet zien met paars, roze, blauw en brons. We zagen veel colour blocking en ook deed ze veel met opgenaaide lapjes mohair op transparante stoffen.  Topper van de show was een nachtblauwe avondjas met ingesnoerde taille en bloemen in aardetinten.

De mooiste mannencollectie van deze week tot nu toe was die van Rudolph Holmond. Hij gebruikte alle delen van het klassieke herenpak en gaf er zijn eigen draai aan. Hij goot er als het ware een trendy en glamour sausje overheen met  jumpsuits( colbert en broek waren één geheel) en een klassieke trenchcoat met een heel brede tailleband. Leuk, verrassend en speels. Zo kan mannenmode ook zijn..

Tot slot mijn grote favoriet; Maryam Kordbacheh. Zij showde oh so schattige jurkjes in prachtige nudes en pastels. Ze speelde veel met vormen uit de natuur en maakte daarbij gebruik van rozetten en plooiwerk. Sommige jurkjes deden een beetje Klavers en van Engelen aan ( zelfde geplooide details rondom borsten) maar de ontwerpster vertelde mij na afloop van de show dat dit haar handelsmerk is en dat ze dit al vanaf de tweede klas zo maakt. Niet nageaapt dus.

Ja , ik zag potentie vanavond! Ik ben benieuwd wat de toekomst ze gaat brengen. Hoeveel er daadwerkelijk voet aan de grond krijgen in modeland….

Lees ook:AIFW After-Party: de trends voor winter 09/10
Lees ook:Mattijs toont draagbare modecollectie (AIFW)
Lees ook:AIFW: Prelude showt slechts twee bijzondere collecties
Lees ook:Catwalktrends SS2010: Flower power
Lees ook:AIFW: de richting van Antoine Peters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>