Bridget Jones’ onderbroek en het bouwvakkerdecolleté zijn passé

Lingerie wordt vaak geassocieerd met mooi, sexy en romantisch. Maar het kan anders. Bij het zien van sommige setjes is de opwinding ver te zoeken. Het Bodyfashion Center vroeg 500 mannen en vrouwen naar de grootste afknappers op ondergoedgebied. In de top drie van de vrouwen staat op 1 met stip het bouw­vakker­decolleté, gevolgd door boven de broekband uitstekende boxers en mannen met een string. De mannen knappen het meest af op vrouwen met oude, versleten lingerie onder verzorgde bovenkleding, uitpuilende BH’s en een te groot T-shirt en sokken aan in bed. Lees hieronder de rest van het onderzoek.

Wederzijdse afknappers

Vraag je vrouwen naar de grootste ergernis bij het ondergoedgedrag van mannen, dan is 80% het roerend met elkaar eens: het bouwvakkerdecolleté. Maar ook wijde boxers die uitpuilen boven de broekband en voorzien zijn van ongeïnspireerde stippen of stripfiguren, vindt bijna 70% van de dames niet kunnen. Weinig kans op sjans voor de man in een string: bij 2/3 van de vrouwen hoeft hij daar absoluut niet mee aan te komen. De string heeft sowieso een wat precair imago; 70% van de mannen knapt desgevraagd af op vrouwen die coute que coute een string dragen, terwijl ze daar eigenlijk het figuur niet meer voor hebben. Afknappers die eveneens hoog scoren bij mannen zijn de ‘Bridget Jones onderboek’ (69%), een uitpuilende BH (77%) en vrouwen die tussen de lakens kruipen met een nonchalant bigshirt en bedsokken aan (71%). De grootste misser is volgens mannen evenwel de vrouw die er op het oog goed gekleed uitziet maar zich daaronder hult in oude versleten lingerie. Maar liefst 82% is het daarover eens. Ook het dragen van zogenaamde luipaard- of tijgerprints valt bij 1 op de 2 mannen niet in de smaak; iets wat al eerder bleek uit een onderzoek onder jongeren.


Mannen lingerie experts?

In de lingeriewinkel gedragen mannen zich niet langer als een kat in een vreemd pakhuis, ervaart de helft van de vrouwen. Sterker nog, volgens 70% van hen is de man wel degelijk geïnteresseerd in haar keuze voor lingerie en heeft hij er ook oog voor wanneer zij sexy lingerie draagt. Vragen we de mannen naar het shoppen voor lingerie, dan stelt zo’n 70% graag met hun vrouw mee te gaan. Zeker 60% van de mannen weet inmiddels wat de eigen partner mooi vindt en dat is vandaag de dag meer dan een setje in rood of zwart. Komt de man met een lingeriecadeautje thuis, dan gaat van de ondervraagde vrouwen nog maar 20% terug naar de winkel om het cadeau te ruilen. Dat is wel eens anders geweest; mannen beginnen de smaak en de maat van hun partner te kennen.

Ook hebben mannen er niet zoveel moeite mee wanneer de partner zich bemoeit met datgene wat hij het liefste draagt. Maar ze moet niet met goedkoop spul voor hem aan komen, dat vindt meer dan de helft pas echt een afknapper.

Romantiek slijt bij stijgen der jaren

Bridget Jones mag haar beroemde onderboek houden, vinden jongere mannen, zolang hun eigen partner maar iets anders draagt. De wat oudere mannen zijn minder veeleisend, of wellicht minder romantisch geworden; slechts ruim een derde heeft er een probleem mee wanneer de vrouw de grote broek aan heeft. Eenzelfde houding zien we bij het wijde slaapshirt en de bedsokken van eega of vriendin, waarbij de wat oudere man iets toleranter is dan de jongere. Vrouwen hebben trouwens nog wel een universele ergernis. Dat zijn mannen die bij een eerste ontmoeting eerst hun boezem in ogenschouw nemen alvorens zij zich voorstellen. Het internetonderzoek is gehouden onder 500 consumenten door de vereniging van lingerieaanbieders in Nederland: Bodyfashion Promotion.

Opknappen met theatrale en kleurrijke ondermode

Niet alleen de Nederlander ontwikkelt zich op ondermodegebied, het product zelf doet dat ook. En hoe! Lingerie verwent, versiert en verleidt in alle opzichten. Voel je je als vrouw een grijze herfstmuis, volg dan deze dagen je gevoel, je hart en je verandert op slag in een sprankelende madonna. Voel je als Dita von Teese met kant en satijn. Beken kleur en zie wat dat met je doet. Durf te kiezen voor theatrale effecten en draag lingerie als jouw persoonlijke couture. Dit is de tijd om van lingerie te genieten. Voor de vrouw én voor de man. Want ook voor hem is er mooi en aaibaar ondergoed, soms een tikje feminien, maar dat is juist o zo sexy.

Lees ook:Mannen kopen te weinig kleding voor zichzelf
Lees ook:Helft vrouwen bepaalt ondergoedkeuze partner
Lees ook:De man en zijn ondergoed….
Lees ook:Sexy Lingerie
Lees ook:Modevisie: Maak van je man een edelsteen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>