Smart girls fake it

Bont blijft jaar in jaar uit een trend. En dit is prima, zolang we maar kiezen voor nepbont. Helaas ‘faked’ niet iedereen het ( denk aan J.Lo, Anna Wintour Kate Moss en Kim Catrall) , en blijft de bontindustrie geld verdienen. Verschrikkelijk natuurlijk dat er voor een jasje zoveel onschuldige dieren gedood moeten worden. Gelukkig zijn er veel modebedrijven die strijden tegen het gebruik van echt bont. Zo ook de populaire Engelse keten Topshop in Oxford Street.

Topshop helpt de organisatie PETA een handje in de strijd tegen de bontindustrie. Topshop heeft namelijk een anti-bont campagne geïnstalleerd in de etalage van hun flagship store. Op de ruiten zijn gigantisch grote stickers geplakt met daarop het anti-bont logo van de PETA. Daaronder staat vermeld hoeveel dieren er gedood moeten worden voor een bepaald kledingstuk. In de etalage staat een paspop gekleed in een lange jas gemaakt van teddyberen en andere knuffels, om aan te geven hoeveel dieren er jaarlijks gedood worden voor hun vacht.

Topshop brand director Jane Shepherdson zegt hierover: ‘Wij zijn trots op het feit dat wij de PETA steunen met hun geweldige campagne tegen bont, en er zal in onze winkels dan ook geen echt bont te vinden zijn.’

Lees ook:PETA valt Paris aan met bloem…
Lees ook:Peta voert actie bij Louis Vuitton winkel Amsterdam
Lees ook:LINDA. Mode staat stil bij bont
Lees ook:Trend: giletje van namaak-bont
Lees ook:Olcay Gulsen: “Geen bont meer voor SuperTrash”

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Smart girls fake it

  1. Dolly

    Hi Marieke, superfashionblog is dit! Kunnen we je ook tippen op interessant mode nieuws? Is daar een formulier of emailadres voor?

      /   Reply  / 
  2. Renaatje

    Echt bont is natuurlijk allemaal heel zielig en zo en het is natuurlijk ook een super campagne! Maar echt bont is wel het mooiste dus ik kies toch voor echt bont (als ik het zou kunnen betalen!)

      /   Reply  / 
    1. Maertens

      Echt bont is het mooist…? Als ze willen kunnen ze het perfect namaken en net zo mooi maken in nepbont. Dat zouden ze ook doen als jullie niet deze leed-kledij zouden willen kopen of met de gedachten zouden rondlopen dat bont echt wel kan. Zielig, egoïstisch & ongevoelig.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>