LINDA. Mode staat stil bij bont

lindamodeOp Fashion.blog plaatsten wij eerder dit jaar een bericht over bont. Het was niets meer dan een bericht over de hoeveelheid bont die op de catwalk te zien was geweest, toch kwamen er tientallen boze reacties op binnen van anti-bont partijen. We konden merken dat het onderwerp erg leeft. Slim dus van LINDA. Mode om eens stil te staan bij bont en al het dierenleed dat erbij komt kijken.

Op de cover van LINDA. Mode zien we Linda de Mol zelf met een dikke bont-cappuchon op. Eronder valt te lezen: ‘Hartstikke nep. Let op voor dit bont is geen beestje vermoord’. Maar er wordt natuurlijk nog steeds veel bont gedragen. Daarom wordt ons binnenin het blad haarfijn uitgelegd welke diertjes zorgen voor al dat bont en wat voor levens ze leiden. In de serie (letterlijke) Fashion Victims komen we te weten wat er wordt gedaan met nertsen, wasberen, vossen, konijnen, lammetjes en chinchilla’s. Geen vrolijke verhalen, dat mag duidelijk zijn.

Toch eindigen de meeste teksten met de melding dat het fokken van de dieren in Nederland verboden is en dat is goed nieuws. Bont mag er dan leuk uitzien, nepbont is even mooi. Want zoals mode-ontwerper Karl Lagerfeld al zei: ‘You can not fake chic, but you can be chic in fake fur’. Niets mis met een nepbontje dus!

Verder in LINDA. Mode:

Vier designers die hun moeder als muze hebben

Een fashion shoot met Connie Breukhoven

De trends voor het najaar

De stijl van Daphne Bunskoek

Kledingstukken van Michael Jackson

Lees ook:Olcay Gulsen: “Geen bont meer voor SuperTrash”
Lees ook:Bont voor mannen, kan dat wel?
Lees ook:Chanel importeert Zweedse ijsberg voor modeshow – FW2010/2011
Lees ook:Smart girls fake it
Lees ook:Behind the scenes bij Linda Evangelista’s fotoshoot voor W

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>