Peta voert actie bij Louis Vuitton winkel Amsterdam

Een trio van bijna naakte modellen – gekleed in weinig meer dan lingerie en krokodillenmaskers – zal aanstaande maandag buiten de winkel van Louis Vuitton in Amsterdam borden dragen waarop wordt verkondigd: “Wreedheid tegen krokodillen ontmaskerd” en “LV: Dieren sterven voor exotische huiden”.

Een recent exposé van PETA US van krokodillenfokkerijen in Vietnam – waaronder twee die huiden hebben geleverd aan een leerlooierij in handen van Louis Vuitton’s moederbedrijf LVMH – toonde aan dat de dieren in kleine putten worden opgesloten en soms in stukken worden gehakt terwijl ze nog in leven zijn en bewegen.

“Er is niets modieus aan gevoelige levende wezens in putten proppen, ze in stukken hakken en hen achterlaten om te sterven”, aldus PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “PETA roept Louis Vuitton om te stoppen met het gebruik van exotische skins, en we roept iedereen op om uit de buurt te blijven van producten die gemaakt zijn van exotische dierenhuiden en in plaats daarvan te kiezen voor mededogen door veganistische kleding te kopen.”

PETA – wiens motto deels luidt “dieren zijn niet aan ons om te dragen” – heeft wreedheid op reptielfokkerijen op drie continenten (Afrika, Azië en Noord-Amerika) blootgesteld, en bij elk geval aangetoond dat intelligente, gevoelige dieren worden gedwongen te leven in erbarmelijke omstandigheden, waarna ze uiteindelijk worden gedood op gewelddadige en pijnlijke manieren.

Waar: Louis Vuitton winkel, Pieter Cornelisz Hooftstraat 65-67
Wanneer: Maandag, 27 februari om 10:45

27-02-2017: bekijk hier de video van het protest

Lees ook:Nederlands topmodel gezicht Louis Vuitton
Lees ook:Marc Jacobs over de najaarscampagne van Louis Vuitton – video
Lees ook:Nederlandse Daphne Groeneveld in oude ontwerpen Louis Vuitton
Lees ook:Lara Stone & Louis Vuitton: de eerste beelden
Lees ook:Madonna poseert voor Louis Vuitton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>